Må komme seg hjem selv

123 Norwegian-passasjerer i Praha må finne alternative reisemåter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De mer enn 400 Norwegian-passasjerene sitter fortsatt fast rundt i Europa etter det smalt i den ene motoren da det chartrede flyet fra World Focus Airlines skulle ta av fra flyplassen i Praha i går.

I Praha ble 123 passasjerer busset til hoteller i går kveld. I Split måtte 148 passasjerer ringe rundt på egen hånd og finne hotellrom de måtte legge ut for av egen lomme.

- Norwegians representant trodde de skulle få et fly som skal gå 1945 i kveld. I går fikk vi beskjed om at vi måtte legge ut for hotell selv og det er ikke alle som har råd til det på slutten av ferien. Jeg snakket med tre gutter som måtte ligge på flyplassen i natt, sier Julie Skaret Gulla til Dagbladet.no.

Ikke fått mat siden i går

Passasjerene som venter på flyplassen i Split har ikke fått mat siden klokken ti i går kveld.

- Det er mange småbarnsforeldre og barn som begynner å bli slitne nå. ved halv tolv tiden i går kveld fikk vi beskjed om at vi skulle ta inn på hotell. Men hotellene rundt flyplassen er fulle, så vi måtte ringe rundt selv med våre egne telefoner, forklarer Skaret Gulla.

Rekker ikke jobb i morgen

- Moren min sitter i Oslo og skal ned hit. Hun fortalte at de ble busset til hoteller. Det er ganske håpløst. Vi har ikke sett bagasjen vår siden vi sjekket inn og aner ikke hvor den er. Dersom flyet går når det skal i kveld vil jeg allikevel komme forsent til å rekke siste flyet til min hjemby. Dermed må jeg sove på Gardermoen i natt og vil ikke rekke jobben i morgen. Jeg tar det for gitt at Norwegian dekker hotell og tapt arbeidsfortjeneste, hvis ikke blir jeg skikkelig forbanna, sier Skaret Gulla.

SMALT: Et smell i motoren har ført til at mer enn 400 passasjerer sitter fast rundt i Europa. Foto: World Focus Airlines
SMALT: Et smell i motoren har ført til at mer enn 400 passasjerer sitter fast rundt i Europa. Foto: World Focus Airlines Vis mer

Vet ikke hva som skjer

I Praha er det ingenting som tyder på at de 123 passasjerene kommer seg hjem med det første. Etter det de vet.

- Vi bor på et fint hotell, men aner ikke hva som skjer. Vi folk hjemme har vi snust opp at Norwegian ikke har funnet noe fly til oss. Vi får stadig nye beskjeder om oppmøte i resepsjonen, men det skjer ingen ting. Det verste er å ikke vite noe. Kan vi gå en tur i byen eller må vi være klare for avreise, forklarer Jon Ellefsen på telefon fra Praha.

Må booke selv

- Vi jobber med det fortsatt. Nå går det er fly til Split i natt og i Praha har de fått beskjed om å booke billetter selv via andre flyselskaper, sier informasjonssjef i Norwegian, Anne Grete Ellingsen til Dagbladet.no.

- Det var nytt for meg, hva med at Norwegian hadde sendt en faks til hotellet og informert oss, sier Jon Ellefsen når Dagbladet.no ringer og forklarer hva Norwegian har sagt.

Ellingsen forklarer at det har vært en vanskelig situasjon.

- Det er veldig få fly å få leid på grunn av det som skjer i Beirut, sier hun.

Må komme seg hjem selv

Ellingsen sier til Dagbladet.no at alle får dekket utlegg i forbindelse med hotell, mat og drikke.