KREVENDE: Dersom 40-50 000 flyktninger skal ha opphold i Norge de neste fem årene vil det koste 40-50 milliarder, har regjeringen anslått. Nå jobber Siv Jensen og Erna Solberg på spreng for å kutte i budsjettposter for å dekke neste års ekstraregning på 6-10 milliarder. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KREVENDE: Dersom 40-50 000 flyktninger skal ha opphold i Norge de neste fem årene vil det koste 40-50 milliarder, har regjeringen anslått. Nå jobber Siv Jensen og Erna Solberg på spreng for å kutte i budsjettposter for å dekke neste års ekstraregning på 6-10 milliarder. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Må krympe asyl- og flyktningregninga: Disse hjertesakene kan bli ofret

Tjenestetilbud istedenfor kontanter. Asylsøkere må lage mat selv og sørge for renhold på mottakene. Dette er tiltak som nå drøftes i regjeringspartiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Regjeringen jobber nå spreng for å finne penger til de ekstraordinære flyktningkostnadene, som kan bli mellom seks og ti milliarder kroner neste år. Forslaget om inndekning kommer til Stortinget 30.oktober. Da kommer de virkelige budsjettforhandlingene i gang. Politiske kjepphester og hjertesaker i alle leire må ofres eller settes på vent.

Resultatet kan være at Høyre og Frp må krympe skattekuttene, KrF må svelge bistandskutt, og Venstre må godta mer bruk av oljepenger. Kontantytelser kan bli erstattet av tjenester, noe som kan gjøre Norge mindre attraktivt, og som i alle fall vil hindre eksport av velferdsytelser.

I sin redegjørelse om asyltilstrømmingen for Stortinget sa statsminister Erna Solberg at ordningene som møter asylsøkerne, skal være tilstrekkelige og verdige.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn