Må la basehopper ligge i fjellet i Møre og Romsdal

Tilstanden er ikke kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskapene klarte torsdag kveld ikke å hente ned basehopperen som var savnet etter et hopp fra Hårstadnebba på Sunndalsøra i Møre og Romsdal. Hopperen er lokalisert på 1.200-1.300 meters høyde.

Politiet i Møre og Romsdal mottok melding om hendelsen klokken 19.31. Knappe to timer senere meldte politiet at basehopperen var lokalisert på 1.200 – 1.300 meters høyde.

Hopp gikk galt

Basehopperen hoppet fra fjellet Hårstadnebba, 1550 meter over havet, torsdag formiddag.

- Det hoppet gikk galt og han ble meldt savnet, forteller operasjonsleder Frode Gjøsund.

Han ble etterhvert lokalisert, men ligger i bratt og ulendt terreng. Terrenget og væreforholdene, med snø, vind og mørke, gjør at redningsmannskapene ikke kan gå inn i området natt til fredag.

- Basehopperen er en utenlandsk hoppturist, som var i området med to venner. De er orientert, sier Gjøsund.

Siden basehopperen ikke er hentet ut fra fjellet og politiet ikke har kommet i kontakt med de pårørende ennå, ønsker Gjøsund ikke å si hvilke nasjonalitet hopperen har.

Tilstanden til basehopperen er ikke kjent.

Legge plan

Lavt skydekke og utfordrende terreng gjorde at helikopteret torsdag kveld ikke kunne fly inn i området, melder TV 2. Det lyktes heller ikke å frakte en alpin redningsgruppe inn til hopperen.

Politiet må nå legge en skikkelig plan for hvordan man kan få hentet basehopperen ut fra fjellet. I verste fall kan det gå flere døgn før det kan skje, opplyser de.

Det var to turister som basehoppet fra Hårstadnebba på Sunndalsøra. Den ene som landet meldte fra om ulykken til politiet og det ble iverksatt søk. Fjellet er cirka 1550 meter høyt, og er ifølge NRK et populært sted å hoppe fra for basehoppere. Tre ganger tidligere har det vært dødsulykker etter hopp fra fjellet.