Må lese aviser på nett

Norske nettbrukere er delte i meningene om avisstreiken. For noen har «papirmangelen» ført til deres første møte med nettaviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For forsikringsmedarbeideren Ingunn Hovden (23) er ikke papiravisene noe stort savn. Hun leser vanligvis bare nettaviser.

- Jeg bruker ca. en time på nettaviser hver dag, det går mest i Dagbladet og VG, sier hun til Dagbladet mens hun surfer på Studenten Internettcafe i Oslo sentrum.

Like ved siden av sitter revisor Jonny Kirkeeide (36) og leser Dagbladet :på nettet.

- Vanligvis leser jeg Nettavisen hver dag, og av og til Dagbladet og VG på nett. Nå blir det mye mer nettavis.

32 år gamle Kjetil Engen er derimot nettavisleser for første gang på grunn av streiken. Som den kvalitetsbevisste leseren han er valgte han Dagbladet :på nettet som sin første nettavis.

- Jeg synes papiravisene er mer oversiktlige, men dette er egentlig ganske spennende, sier Engen, som til vanlig leser Dagbladet og VG på papir.

Han er i mot hele streiken, og håper den blir kort.

Drosjesjåfør Kari Greiner fra Grua bruker ikke internett. Hun savner avisa si, selv om hun skjønner de som streiker.

- Det blir jo nyheter på radioen hver time, men det blir litt tomt her, sier hun og peker på sprekken mellom sjåførsetet og håndbrekket. - Nå må jeg vel kjøpe Se og Hør for å få TV-programmet.

Benedicte Berntzen (26) studerer ved Institutt for Medier og kommunikasjon. Hun tror avisstreiken kan føre til endrede vaner hos avisleserne.

- Vanligvis leser jeg bare musikk- og filmstoff på nettet. På grunn av streiken leser jeg nyheter også der, og bruker mer tid på nettavisene. Men jeg kommer til å savne fredagsdagbladet og Magasinet denne helgen.

Mediestudenten synes ikke at nettavisene har endret seg på grunn av streiken, men hun synes det er forskjell på papir og nett.

- Papirutgavene er mer oversiktlige, mens nettutgavene har et mye mer tabloid uttrykk.

NY PÅ NETT: Kjetil Engen valgte Dagbladet som sin første nettavis. - Dette er spennende, men jeg håper streiken blir kort.
SAVNER IKKE PAPIR: - Jeg leser vanligvis bare nettaviser, sier Ingunn Hovden.
NYE VANER: - Avisstreiken kan føre til nye vaner for avisleserne, sier mediestudent Benedicte Berntzen.
SAVNER AVISENE: Drosjesjåfør Kari Greiner har ikke tilgang på nettet. Hun må nøye seg med TV og radio. Og TV-programmet i Se og Hør.