Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må lese Koranen på nytt

Nettmøte med den ledende, spanske muslimen Abdennur Prado.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no.:) - Vi må konfrontere det reaksjonære religiøse lederskapet. De er det største hindret mot å skape likestilling mellom kjønnene, sa Abdennur Prado under den andre konferansen av islamske feminister i Barcelona i Spania, som Dagbladet.no dekket i begynnelsen av november.

Les alle artikklene fra konferansen her!

Prado er selv direktør for konferansen, men til vanlig er han mer kjent i Spania som sekretær ved spansk islamsk råd og grunnleggeren av katalansk islamsk råd.

Nå ber han muslimer om å lese Koranen på nytt - men denne gangen ut fra feministisk perspektiv.

- I dag blir mange kvinner undertrykt i Islams navn. Den beste måten å stoppe dette på er å tolke Koranen på nytt. Det er det beste våpenet for igjen å reise den eneste sannheten om islam. Koranen forsvarer ikke etableringen av patriarkatet, sa Prado under konferansen.

Han mener at islam i seg selv er feministisk, men at forståelsen av islam har blitt preget av å ha blitt tolket gjennom en patriarkalsk verdensforståelse.

- Vi må ha en kritisk tilnærming til Islam. Slik har vi muligheten til å forsvare den religionen vi har arvet, sa Prado etterpå.

Les mer om konferansen her!

Foto: GUNNAR THORENFELDT
Foto: GUNNAR THORENFELDT Vis mer

Nå kan du selv stille Prado spørsmål.

Alle spørsmål må skrives på engelsk!

- LES KORANEN PÅ NYTT: Det sier Abdennur Prado.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!