Må lese pensjonsrapport i voktet kjellerrom

Frykter lekkasjer fra Stortingets pensjonsstyre.

HEMMELIG RAPPORT:  Professor Asbjørn Kjønstad (tv) som har ledet ekspertutvalget som gransket stortingspensjonene, overleverte granskningsrapporten til Stortingets presidentskap ved stortingspresident Thorbjørn Jagland. Rapporten er så hemmelig at den må leses i et voktet kjellerrom. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
HEMMELIG RAPPORT: Professor Asbjørn Kjønstad (tv) som har ledet ekspertutvalget som gransket stortingspensjonene, overleverte granskningsrapporten til Stortingets presidentskap ved stortingspresident Thorbjørn Jagland. Rapporten er så hemmelig at den må leses i et voktet kjellerrom. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Medlemmene av Stortingets pensjonsstyre må lese den hemmelige granskingsrapporten i et bevoktet rom i kjelleren på Stortinget. Bakgrunnen er frykt for lekkasjer.

- Det finnes bare ett eksemplar av den hemmelige rapporten, og den skal nytes på stedet, sier Stortingets visepresident Inge Lønning (H) til Aftenposten.

Konkret betyr det at rapporten skal leses i et rom i tilknytning til vaktsentralen i Stortingets kjeller. Her sitter sikkerhetsvaktene som døgnet rundt kontrollerer og overvåker Stortingsbygningen.

Rommet kalles «bunkersen», og der befinner den eneste utgaven av rapporten seg. Den tar for seg de omstridte pensjonsutbetalingene til Gro Harlem Brundtland (Ap), Kjell Magne Bondevik (KrF), Anders Talleraas (H), Magnus Stangeland (Sp), Tore Austad (H) og Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap).

De strenge sikkerhetstiltakene er et resultat av at det ble lekket opplysninger fra den første pensjonsrapporten i fjor høst. Medlemmene av pensjonsstyret må lese rapporten hver for seg, og det blir forbudt å ta notater eller kopier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer