Må lide for by-smitten: - Uheldig

Tromsø kommune er blant dem som ønsker å bestemme tiltakene selv, men Erna Solberg sier nei. Nå foreslår FHI en ny modell for kommunene.

ØNSKER FÆRRE TILTAK: Tromsø kommune ønsker muligheten til å gå bort fra deler av de nasjonale tiltakene. Foto: Shutterstock / NTB
ØNSKER FÆRRE TILTAK: Tromsø kommune ønsker muligheten til å gå bort fra deler av de nasjonale tiltakene. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

Til tross for at det er storbyene som nå opplever et høyt smittetrykk, gjelder de strenge tiltakene hele landet. Dette rammer også kommuner med lav eller ingen smitte.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen har i Nordlys tatt til orde for at områder med liten smitte bør få større lokalt spillerom til å bestemme smitteverntiltakene.

Kommunen har per 30. november registrert ett nytt smittetilfelle, og 17 personer er i isolasjon. Ingen av de smittede har ukjent smittevei.

I dag er det sånn at kommunene kan vedta egne lokale forskrifter som er strengere enn rådene fra myndighetene, men de kan ikke lempe på tiltakene.

- Nå er det så varierende smittetrykk i byene. Da er det uheldig at reglene er de samme, sier ordføreren til Dagbladet.

- Unødvendig

Han viser til at dette er den beste tida for kurs- og konferanser på hotellene. Det er nå storsesong for nordlysturisme, som ville ført til restaurantbesøk og høyere omsetning.

- Dette er fraværende på grunn av pandemien. Vi vet best hva som fungerer her.

- Men nå må dere lide for smittetrykket i Oslo?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer