Må man være full for å danse med denne jenta?

- Den personen som har truet seg til å danse med Anniken Huitfeldt må ha vært jævla full, sa Thorbjørn Berntsen i går. Huitfeldt har kritisert gubbeveldet i Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere lederen av AUF gikk hardt ut mot partikulturen i Ap i et intervju med VG. Huitfeldt mente at møtekulturen i partiet stammet fra 50-tallet da mennene enten hadde hadde voksne barn, eller ei kone som var hjemme og passet huset og barna.

- Er Thorbjørn Berntsen en eksponent for den 50-tallskulturen du snakket om, Huitfeldt?

- Det har jeg ikke lyst til å kommentere, men det kan jo sees som et godt eksempel på det, sier Huitfeldt til Dagbladet.no.

Huitfeldt mente at kvinnene i Ap ble rådet til å danse med eldre menn for raskere å få innflytelse i partiet.

Under et åpent debattmøte om pressens dekning av lederstriden i Ap i går kveld, gikk Thorbjørn Berntsen til kraftig motangrep på Huitfeldt.

- At noen har truet seg til å danse med Anniken Huitfeldt på et fylkesårsmøte. Den personen må ha vært jævla full, for å si det sånn, sa Berntsen og lo godt.

Så forsøkte Berntsen å hindre at uttalelsen kom ut ved å påstå at det var referatforbud på møtet, skriver Nettavisen.

Nestleder i Arbeiderpartiets kvinnebevegelse, Karin Yrvin, mener Berntsens uttalelse er uakseptabel.

- Det han sier er helt uakseptabelt å si, dette skal vi ikke ha noe av, sier Yrvin til NRK.

Anniken Huitfeldt vil ikke kommentere om hun føler at Berntsens uttalelser har såret henne, eller svekket hennes autoritet.

- Jeg synes uttalelsene hans taler for seg, sier hun til Dagbladet.no.

- Jeg tror jeg blir bedømt ut fra hva jeg mener. Om posisjonen min i partiet er svekket etter dette får andre uttale seg om, sier Huitfeldt.

KRITISERTE GUBBEVELDET: Anniken Huitfeldt kritiserte gubbeveldet i Arbeiderpartiet. I går fikk hun svar på tiltale fra Torbjørn Berntsen.