Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må møte i ny høring om Dagbladets avsløringer av forsvarssalgene

Forsvarsministeren og utenriksministeren må svare for seg til Stortinget.

HØRING: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og Børge Brende svarte i kontrollhøring på Stortinget i April. Her med leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen Martin Kolberg (Ap).
Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
HØRING: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og Børge Brende svarte i kontrollhøring på Stortinget i April. Her med leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen Martin Kolberg (Ap). Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og utenriksminister Børge Brende (H) må belage seg på ny kontrollhøring i Stortinget om Dagbladets avsløringer om salg av Forsvarets overskuddsmateriell.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen besluttet torsdag at en ny høring skal avholdes. Høringen vil trolig finne sted i andre halvdel av november, men detaljene vil først bli spikret på komitémøtet førstkommende tirsdag, skriver NTB.

I tillegg til de to statsrådene ventes flere i forsvarsledelsen og Forsvarets logistikkorganisasjon å måtte forklare seg på nytt. Tidligere forsvarsminister Grete Faremo (Ap) kan også bli innkalt. Hun meldte forfall til forrige høring 30. april.

Tirsdag møttes komiteen for å diskutere saken. De vurderte da om de skulle skal innkalle forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og utenriksminister Børge Brende til ny høring i den pågående kontrollsaken som følge av Dagbladets avsløringer rundt forsvarssalgene.

Dagbladets avsløring av hvordan norske militære beltevogner havnet i Sudan, samt Dagbladets avsløringer om hvordan Forsvaret har solgt minst ti tidligere marinefartøy til private paramilitære aktører i Vest-Afrika er blant temaene under høringen.

Tirsdag kunne Dagbladet også melde at regjeringen ber Økokrim etterforske salget av to utrangerte F5-jagerfly. Funnene er avdekket i internrevisjonens granskning som følge av Dagbladets mange avsløringer rundt salget av brukt norsk forsvarsutstyr.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!