Må møte i retten alene

Økokrim avfeier kravet om en felles rettssak for de to tiltalte i Finance Credit-saken, Torgeir Stensrud og Trond Kristoffersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Kristoffersen og Stensrud er tiltalt for grovt bedrageri av 1,4 milliarder kroner fra en rekke norske banker.

Kristoffersens forsvarer, advokat Jan Heftye Blehr, sier til Dagbladet at hans klient opplever det som dypt urettferdig at han alene skal stilles til ansvar for finansskandalen.

Rettssaken mot Kristoffersen ble i går utsatt til 2. februar.

Sykdom

- Vi mener det er en rettssikkerhetsgaranti for de to som er tiltalt for samme straffbare forhold at deres saker blir sett i sammenheng. Det er også flere andre grunner til at de bør behandles likt, bl.a. deres helsemessige situasjon, sier Jan Heftye Blehr til Dagbladet.

I et brev til Oslo tingrett viser Blehr til fengselslegen som har opplyst at Kristoffersen trenger psykiatrisk behandling etter langvarig isolasjon i varetekt. Han kommenterer også Stensruds helsesituasjon:

«Etter det som framgår i pressen er Stensrud allerede kommet seg i arbeid som foredragsholder i etikk for næringslivet og deltar i selskapeligheter uten at det synes som hans sykdom er noen hindring.»

Vil nekte

Førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim avfeier Blehrs anmodning.

- En felles rettssak er helt urealistisk rett og slett fordi vilkårene ikke er til stede. Stensrud har dessuten sagt at han ønsker en tilståelsesforhandling, men det gjør ikke Kristoffersen. De såkalte helsemessige grunner som det vises til, begynner etter min mening å ta overhånd, sier Eriksen.

Trond Kristoffersen selv sa til Dagbladet etter fengslingsmøtet mandag at han uansett ikke hadde helse til å møte til en to måneder lang rettssak allerede 2. februar. Stensruds forsvarer, Thomas Klevenberg, vil ikke motsette seg et krav om forening.