Må møte i retten alene

Økokrim avfeier kravet om en felles rettssak for de to tiltalte i Finance Credit-saken, Torgeir Stensrud og Trond Kristoffersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både Kristoffersen og Stensrud er tiltalt for grovt bedrageri av 1,4 milliarder kroner fra en rekke norske banker.

Kristoffersens forsvarer, advokat Jan Heftye Blehr, sier til Dagbladet at hans klient opplever det som dypt urettferdig at han alene skal stilles til ansvar for finansskandalen.

Rettssaken mot Kristoffersen ble i går utsatt til 2. februar.

Sykdom

- Vi mener det er en rettssikkerhetsgaranti for de to som er tiltalt for samme straffbare forhold at deres saker blir sett i sammenheng. Det er også flere andre grunner til at de bør behandles likt, bl.a. deres helsemessige situasjon, sier Jan Heftye Blehr til Dagbladet.

I et brev til Oslo tingrett viser Blehr til fengselslegen som har opplyst at Kristoffersen trenger psykiatrisk behandling etter langvarig isolasjon i varetekt. Han kommenterer også Stensruds helsesituasjon:

«Etter det som framgår i pressen er Stensrud allerede kommet seg i arbeid som foredragsholder i etikk for næringslivet og deltar i selskapeligheter uten at det synes som hans sykdom er noen hindring.»

Vil nekte

Førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim avfeier Blehrs anmodning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.