Må Natasha dø?

GREENVILLE (Dagbladet): Myndighetene krever at 19 år gamle Natasha Cornett skal dø for drapene på Lillelid-familien den 6. april i fjor. Fire ungdommer risikerer dødsstraff, to av de seks tiltalte er for unge til dødsdom. - Det er nok døde mennesker i denne saken, sier Madonna Wallen (56), Natashas mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natasha er tiltalt for å ha drept et barn. 15 år gammel fikk hun diagnosen manisk depressiv, men hun fikk ingen behandling.

Statsadvokat C. Berkeley Bell vil kreve dødsstraff for henne og tre til av de seks ungdommene som er tiltalt for drapene på Vidar og Delphina Lillelid og deres seks år gamle datter Thabita.
To-åringen Peter som nå bor i Sverige, overlevde massakren, men han ble også skutt og skadd for livet.

De to yngste tiltalte, Jason Blake Bryant som var fjorten år i fjor, og Karen Howell som var 17, er for unge til å dømmes til døden.

Natasha Cornett, Crystall Sturgill, Dean Mullins og Joe Risner er gamle nok. De var alle over 18 år da drapene skjedde.

«Minst mulig»


I småbyen Betsy Layne i det sørøstlige hjørnet av Kentucky møtte Dagbladet Madonna Wallen som sitter i trailerhuset sitt og frykter framtida. Hun er mor til Natsha Cornett.

- Tenker du ofte på at Natasha risikerer å bli dømt til døden for drapene på Lillelid-familien?

- Jeg prøver å tenke minst mulig på det. Når jeg likevel gjør det, blir jeg bare ute av meg. Jeg vet at Natasha ikke kunne drepe de menneskene. Hun elsker barn. «Mamma, jeg kan bli henrettet for noe jeg ikke har gjort,» sier hun til meg. Det er nok døde mennesker i denne saken. Det bringer ikke de døde til live å henrette disse ungene, sier hun.

Grov og grusom

Loven i delstaten Tennessee lister opp hvilke omstendigheter som kan føre til dødsstraff. Påtalemyndigheten mener at drapene på den norskamerikanske familien faller inn under en hel rekke av disse betingelsene. Ett av ofrene, seksåringen Thabita, var under 13 år. Forbrytelsen ble begått for å unngå arrestasjon, og den er særlig grov og grusom.

Nå blir det opp til juryen i saken som begynner den 9. mars.
Dersom én eller flere av de fire blir funnet skyldig i overlagt drap, vil juryen etter et nytt rettsmøte om straffeutmålingen ta stilling til om de skal dømmes til døden, til livsvarig fengsel uten sjanse til benådning eller «bare» til livsvarig fengsel.

ÉN OVERLEVDE: Bare Peter (2) (på farens arm) overlevde massakren på den norske Lillelid-familien. Seks år gamle Thabitah døde sammen med moren Delphina og faren Vidar.