Må Nemo dø?

Avgjørelsen faller i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Espen Telvik ble lørdag bitt av selen Nemo på badestranden Tueneset. Nå skal Ålesund kommune og Atlanterhavsparken avgjøre om selen må avlives.

- Vi har innkalt ledelsen av Atlanterhavsparken til møte i morgen, og må da se hvilke løsninger vi kan komme opp med, sier virksomhetsleder for vei, anlegg og park i Ålesund kommune, Oddvar Kongsvik, til Dagbladet.no.

Den sju år gamle selen ble funnet hjelpeløs i 1998, og ble de første årene tatt hånd om av Jan Einarsen, tidligere leder av Atlanterhavsparken.

Fellesferie

Atlanterhavsparken opplyser til Dagbladet.no at episoden som skjedde med Telvik sist lørdag skjer tre til fire ganger hver sommer.

- Det er nesten litt rart, men hvert år når slike ting skjer så drar Nemo av gårde. Det virker nesten som om han drar på ferie til oppstyret har lagt seg, sier daglig leder av Atlanterhavsparken, Knut Maaseide, til Dagbladet.no, og legger til at det ofte er det som redder han fra å bli avlivet.

Selen kan være borte i opptil tre uker hver sommer, men han kommer alltid tilbake.

Maaseide legger ikke skjul på at han håper møtet i morgen får et positivt utfall og at andre løsninger enn avlivning vil komme frem. Han legger til at det tidligere også har vært krav om avliving.

- Jeg vet ikke hvilke andre løsninger vi kan finne, men det må være noe. Det er ulike interesser og mange hensyn å ta. Det vanskeligste er å finne løsninger som er gode i lengden, sier Maaseide optimistisk.

I morgen klokken 12.30 holdes møtet i Ålesund kommune. Dagbladet.no følger saken.

AVLIVES? Den sju år gamle selen, Nemo, er ikke lenger i trygt farvann. I morgen bestemmer Ålesund kommune og Atlanterhavsparken om Nemo må avlives.