Stig Millehaugen (53):

- Må nok være bevæpnet

Tidligere spaner Johnny Brenna har selv jaktet på dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53). Nå står norsk politi overfor nok en jakt.

JAKT: Tidligere politispaner Johnny Brenna om politiets jakt på dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går slo politiet riksalarm etter at dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) ikke returnerte til Trondheim fengsel etter noen timers permisjon.

Millehaugen er etterlyst nasjonalt og internasjonalt, og soner en forvaringsdom på 21 år for drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed.

Han er også dømt for å ha drept en fengselsbetjent under et rømningsforsøk fra varetekt i Sarpsborg i 1992.

Jaktet på Millehaugen

Også i oktober 2000 stakk Millehaugen av under permisjon. Da var tidligere politispaner Johnny Brenna én av dem som fikk i oppdrag å finne dobbeltdrapsdømte Millehaugen.

I et intervju med Dagbladet forteller Brenna om jakten på Millehaugen da, hva politiet bør være obs på nå og hva han tror dobbeltdrapsmannen vil foreta seg videre.

- Millehaugen var en godt kjent person i det miljøet som tidlige ble omtalt som Tveitamiljøet på slutten av 80- og tidlig 90-tallet. Han var en som ledet an hva angikk grovhet, og har for det meste sittet inne, sier Brenna.

Da Millehaugen stakk av under permisjon i 2000, var Millehaugen på rømmen i åtte måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer