Må ofres for tvillingsøsteren

PARIS (Dagbladet): Marta Pascal Juarez, 22, er fortvilet. Hennes ene siamesiske tvillingdatter må dø for at den andre tvillingen skal få leve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre måneder gamle Milagros skal ifølge avisa Le Figaro dø på operasjonsbordet i Palermo i Italia mandag. Da vil kirurgene skille de to tvillingene som bare har ett hjerte og en lever. Hvis Marta skal få en sjanse til å leve, må den svakeste, Milagros, dø.

Hele Italia har fulgt dramaet der kirken har gitt sin velsignelse. Kardinal Ersilio Tonini vedgår at kirken kommer til kort overfor en slik tragedie, og at ingen må dømme moren eller legen som skal operere.

Marta Pascal Juarez er opprinnelig fra Peru. Hun er knust, men har ikke noe valg. Døtrene henger sammen i brystet og magen, og må skilles. Det vil også bli tatt vev og ribbein fra Milagros til Marta. Selv med det har ikke babyen all verdens sjanser til å overleve operasjonen som vil ta over ti timer.

En bioetisk komité med tretten dommere og leger ved sykehuset i Palermo har til slutt godkjent operasjonen fordi det gjelder å redde et liv og fordi tvillingene sammen ikke vil overleve.

- Det er fryktelig og urettferdig å tenke på at bare en vil overlev. Men hun vil representere begge hele livet, sier mammaen.