Må omgå EUs returdirektiv

- Vanskeligere å lage nye regler for arbeidsinnvandring, sier statssekretær Pål Lønseth.

KOMPLISERT:  EUs returdirektiv gjøre det vanskeligere å lage nye regler som gjør at Maria Amelie (bildet) og andre kan søke arbeidsinnvandring i Norge, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet. FOTO. NINA HANSEN/DAGBLADET.
KOMPLISERT: EUs returdirektiv gjøre det vanskeligere å lage nye regler som gjør at Maria Amelie (bildet) og andre kan søke arbeidsinnvandring i Norge, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet. FOTO. NINA HANSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For å sikre at Maria Amelie (25) kan komme tilbake til Norge, må regjeringen omgå EUs returdirektiv.

Det kan ta flere uker før de nye reglene er klare, skriver Aftenposten.

Samtlige partier på Stortinget stemte like før jul for å innlemme EUs returdirektiv i norsk lov. Med det nye direktivet blir reglene for utvisning og retur kraftig innskjerpet.

Hele Schengen Direktivet betyr at Maria Amelie og andre i samme situasjon får innreiseforbud i hele Schengen-området.

Som en løsning på striden om Maria Amelie varslet regjeringen fredag at regelverket for arbeidsinnvandrere ville bli endret.

Slik vil personer som har brutt utlendingsloven, likevel vil kunne få behandlet en søknad om arbeidsinnvandring uten karantenetid. Søknaden må sendes fra hjemlandet - i Maria Amelies tilfelle Russland.

Lønset: - Vanskeligere Statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet vedgår overfor Aftenposten at EUs returdirektiv gjør det vanskeligere å utforme de nye reglene.

- Ja, det er kompliserende i den forstand at de rettslige gjennomgangene vi er nødt til å ha, også involverer EU-retten. Men det er ikke bare der komplikasjonene ligger. Det er mange ulike spørsmål som reiser seg når man skal gå gjennom et slikt regelverk, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer