Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må opp av senga i dag

LO-leder Gerd-Liv Valla brakk ryggen på en skitur søndag. Allerede i dag må hun opp og gå med korsett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Hun er ved godt mot. Hun har full førlighet og er etter forholdene i god form, sier LO\'s informasjonssjef Jenny Ann Hammerø. Ifølge Hammerø er operasjon ikke aktuelt, i alle fall ikke nå.

Valla kan bli sykmeldt i lang tid etter det stygge fallet under skituren i Nordmarka i Oslo. Om hun rekker innspurten av lønnsoppgjøret i vår, der LO og regjeringen kan få en sentral rolle for å «redde» oppgjøret, er for tidlig å si.

Lå en time i snøen

Vallas personlige rådgiver, Kine Smith Larsen, har besøkt henne på sykehuset, mens Hammerø og nestleder Roar Flåthen har snakket med Valla på telefon.

En av dem som har ringt og ønsket god bedring, er statsminister Jens Stoltenberg.

Valla er glad i å gå på ski, og søndag var hun på skitur alene i Nordmarka. I en utforkjøring ved Blankvannsbråten falt hun og landet på ryggen. Like etter kom TV2-journalist Anne Hirsch. Hun så at LO-lederen trengte hjelp.

-  Hun hadde sterke smerter og klarte ikke å reise seg, forteller Hirsch.

Et par gutter som kom, ringte etter ambulanse. Hirsh og et par andre jenter gikk opp til Blankvannsbråten og hentet ulltepper. Guttene ventet sammen med Valla til ambulansen kom. Ifølge Anders Henrik Håan på Blankvannsbråten måtte Valla ligge en times tid på ryggsekker og tepper før ambulansen kom.

-  De to guttene gjorde en kjempejobb, sier Håan.

Pensjons- og kvinnekamp

Årets tariffoppgjør nærmer seg. I LO pågår det dragkamper om LOs profil og krav som endelig vedtas på representantskapsmøtet 16. februar.

Valla har annonsert at hun vil slåss for et eget kvinnetillegg. Overfor Dagbladet understreker kilder i forbundene at ingenting er banket gjennom. Nestleder Roar Flåthen vil selvsagt slåss på vegne av LO-lederen, men det spekuleres nå i om kraften i argumentasjonen blir mindre hvis Valla ikke kan delta direkte.

Siden de fleste forbund i privat sektor har vedtatt forbundsvise oppgjør i år, går det trolig i den retning. Ved slike oppgjør har LO en mer tilbaketrukket rolle.

Skjebnen til Avtalefestet Pensjon blir en stor kampsak. Til Dagbladet sa Valla nylig at hun forventer at regjeringen griper inn og sikrer ordningen.

I et inntektspolitisk samarbeid på tampen av en mekling, vil LO-lederen ha en viktig rolle.

-  Vi vil jo ha kontakt med Valla om alle viktige saker, også tariffoppgjøret, og hun vil nok følge med selv om hun ikke fysisk er til stede. Det er ikke greit å være helt borte når du har en slik jobb, sier Hammerø.

HJALP VALLA: Anne Hirsch var den første som kom til stedet der LO-leder Gerd-Liv Valla hadde falt. Hun hentet tepper til Valla som måtte vente i snøen en times tid før ambulansen kom.
STORE OPPGAVER: Det er uvisst hvor lenge Gerd-Liv Valla vil bli sykmeldt, og imens nærmer årets tariffoppgjør seg med stormskritt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!