Må overgi seg innen 48 timer

Taliban-leder mullah Omar har frist til lørdag for å overgi seg hvis han vil unngå blodbad. Fristen er satt av afghanske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser en talsmann for etterretningstjenesten i Kandahar.

- Vi er i kontakt med Taliban for å finne en måte å avslutte dette fredelig på, sier han ifølge avisa Die Welt.

Afghanske myndigheter har gitt den åndelige lederen en tidsfrist på 48 timer. Det vil si at Omar må overgi seg senest på lørdagen. Hvis ikke, vil amerikansk flyvåpen angripe området Baghran, der Omar gjemmer seg.

Omars venner vil overgi ham

Myndighetene forhandler med stammehøvdinger som hittil har forsvart Omar. Nå har forhandlingene nådd en ny fase. Flere mener at Taliban-lederen er ansvarlig for drapene på tusenvis av afghanere og at han må stilles for retten i Kabul.

Talibankommandanten Rayes Baghran skal ha fortalt etterretningstjenesten at han selv vil overgi seg sammen med sine 1.500 soldater, dersom den amerikanske bombingen blir innstilt.

- Rayes Baghran lovte i dag at han vil utlevere mullah Omar og at krigerne ha ns vil legge ned våpnene hvis bombeangrepene stanser, sa Nasratullah Nasrat i den afghanske etterretningstjenesten.

Baghran opplyste at hans egne styrker omfatter tidligere talibansoldater som har flyktet fra andre deler av Afghanistan. Noen medlemmer av Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk skal også oppholde seg sammen med Baghrans styrker.

SNART FERDIG:</B> Mullah Mohammed Omar har valgt amerikanske bomber fremfor å overgi seg og forklare hvorfor han skjuler en terrorist i Afghanistan. Men nå har han kort tid på seg: Omar må overgi seg innen 48 timer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer