Må overnatte i fjellet

Ni folkehøyskoleelever forbereder seg på en iskald natt i fjellheimen. Alarmen gikk da snøhulen deres raste sammen i uværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ni elevene fra Nordfjord Folkehøgskule på Vereide i Gloppen kommune i Sogn og Fjordane, er på snøhuletur på fjellet Svartekari. I løpet av formiddagen i dag fikk politiet i Florø beskjed om at de ikke kom seg ned fra fjellet på grunn av uvær, skriver Bergens Tidende.

Snøhulen de bodde i, ligger på 1200 meters høyde, og i ettermiddag ble det slått full alarm på Hovedredningssentralen. Snøhulen hadde rast sammen, og elevene var værfaste på fjellet.

- Følget ringte selv og varslet politiet tidligere i dag. Været i området er dårlig, med sterk vind og tett snødrev. Både et Sea King-helikopter og Luftambulansen måtte snu på grunn av været. Også en snøscooter måtte snu, opplyser operasjonsleder Wenke Hope i Florø til Dagbladet.no.

De ni elevene skal være gjennomvåte og forfrosne, men sent i ettermiddag lyktes det to skiløpere å ta seg inn til dem. Skiløperne har med seg varme tepper, klær, og annet utstyr. De skal nå grave en ny hule som alle skal tilbringe natten i. De kommer seg ikke ned fra fjellet før i morgen.

- Det vil ikke bli gjort forsøk på det heller, sier Hope til Dagbladet.no.

- Det er mørkt, og det er mange bratte heng på veien inn dit. Det kan derfor være farlig for dem å prøve å ta seg ut. Men alt står bra til med elevene, og de er nå i trygge hender, sier Hope.

De ni elevene er i alderen 18 til 21 år.