Må prioritere bort terrorbekjempelse

Oslopolitiet vil bli en dårligere bidragsyter til PSTs terrorbekjempelse i 2011.

VIL FÅ FÆRRE TIPS: Ifølge Jensen er det trangere budsjetter som fører til at avdelingen spesielle operasjoner ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt nå kommer til å sende færre tips til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), her ved PST-sjef Janne Kristiansen. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
VIL FÅ FÆRRE TIPS: Ifølge Jensen er det trangere budsjetter som fører til at avdelingen spesielle operasjoner ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt nå kommer til å sende færre tips til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), her ved PST-sjef Janne Kristiansen. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Jensen er det trangere budsjetter som fører til at avdelingen spesielle operasjoner ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt nå kommer til å sende færre tips til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Økt satsing på IKT gir strammere prioriteringer, ifølge Jensen. Dessuten forsvinner i år ekstrabevillingene til gjengprosjektet, som har rullet inn siden skuddene på Aker Brygge i 2006.

- Det kan resultere i tipstørke i 2011, sier Jensen til Aftenposten.

Han sier at PST og politidistriktene er avhengig av et mest mulig komplett etterretningsbilde, og at det neppe blir mulig å holde dette oppdatert på grunn av de strammere prioriteringene som må til i år.

- Vi vil måtte prioritere et mindre antall kriminelle arenaer i 2011, sier Jensen.

Spanerne ved hans seksjon har for tiden 10-15 navn på blokka, som på grunn av ekstreme holdninger er ansett som interessante for PST. (NTB).