VIL FÅ FÆRRE TIPS: Ifølge Jensen er det trangere budsjetter som fører til at avdelingen spesielle operasjoner ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt nå kommer til å sende færre tips til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), her ved PST-sjef Janne Kristiansen. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
VIL FÅ FÆRRE TIPS: Ifølge Jensen er det trangere budsjetter som fører til at avdelingen spesielle operasjoner ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt nå kommer til å sende færre tips til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), her ved PST-sjef Janne Kristiansen. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADETVis mer

Må prioritere bort terrorbekjempelse

Oslopolitiet vil bli en dårligere bidragsyter til PSTs terrorbekjempelse i 2011.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Jensen er det trangere budsjetter som fører til at avdelingen spesielle operasjoner ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt nå kommer til å sende færre tips til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Økt satsing på IKT gir strammere prioriteringer, ifølge Jensen. Dessuten forsvinner i år ekstrabevillingene til gjengprosjektet, som har rullet inn siden skuddene på Aker Brygge i 2006.

- Det kan resultere i tipstørke i 2011, sier Jensen til Aftenposten.

Han sier at PST og politidistriktene er avhengig av et mest mulig komplett etterretningsbilde, og at det neppe blir mulig å holde dette oppdatert på grunn av de strammere prioriteringene som må til i år.

- Vi vil måtte prioritere et mindre antall kriminelle arenaer i 2011, sier Jensen.

Spanerne ved hans seksjon har for tiden 10-15 navn på blokka, som på grunn av ekstreme holdninger er ansett som interessante for PST. (NTB).