Må punge ut 3000 kroner

SKI (Dagbladet): Ski brannvesen rykket ut med to biler, seks mann og to sekker med bark da noen meldte fra om at det rant bensin fra varebilen til Eli Filseth. En måned seinere fikk Filseth regninga: 3000 kroner, for «unødig utrykning».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Består vaktlaget i Ski brannvesen av sveklinger, siden de må rykke ut med seks mann for å kaste på to sekker med bark? spør Tomter-kvinnen.

Faste satser

Hun hadde parkert varebilen sin ved Ski storsenter i Akershus, da noen ved storsenteret oppdaget at det rant bensin fra bilen hennes.

Og når Ski brannvesen rykker ut, gjør de det grundig. De ringte politiet, som ringte videre til Viking Redningstjeneste - som tauet inn bilen.

Totalt skulle Filseth ha betalt 3474 kroner for storutrykningen, men slipper unna med 3000 kroner, da det er satsen brannvesenet bruker for det de kaller «unødig utrykning».

- Fast lønn?

Brannsjef Jack Hatlen mener de har full rett til å kreve beløpet og viser til satser fra Kommunenes Sentralforbund.

Filseth sukker:

- Sender de også seks mann og to biler om de skal hente ned ei katte fra et tre - for deretter å sende regning på 3000 kroner til eieren? Jeg trodde brannvesenet hadde en beredskap med mannskaper som fikk lønn for den tida de var på jobb. Bensinlekkasjen fra min bil var ikke forårsaket med vilje. Men regning får jeg - og lange forklarende brev fra brannvesenet, der det virker som om de kan sende regning på det meste, sier Filseth.

Brannvesenet i Nordre Follo understreker at de har rett til å sende regning, men beklager at de har kalt utrykningen for unødvendig.

Og Eli Filseth kan glede seg over at hun slipper moms!

Men betaler hun ikke regninga i tide, truer brannvesenet med purregebyr og 12 prosent rente.

REGNINGA:

Vare  

Pris  

6 personer i en time, á kr 387

2322

2 biler i en time

952

1 sekk bark

100

1 sekk Zugol

100

Totalt

3474

OPPRØRT: - Består vaktlaget i Ski brannvesen av sveklinger, siden de må rykke ut med seks mann for å kaste på to sekker med bark? spør Tomter-kvinnen Eli Fiseth, som må betale 3000 kroner for brannvesnets storutrykning.