Må punge ut etter bitter rettsstrid med ekshushjelp

Tor Olav Trøim og Celina Midelfart betaler 185 000 kroner for å få søksmålet fra den tidligere hushjelpen i Miami ut av verden.

FERDIG: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim inngår forlik med den tidligere hushjelpen i luksusboligen i deres i Miami. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FERDIG: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim inngår forlik med den tidligere hushjelpen i luksusboligen i deres i Miami. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Finansparet har vært rykende uenige med sin tidligere hushjelp Saasha Rodríguez. Hun jobbet for dem i luksusboligen deres i Miami, og har saksøkt dem for brudd på den amerikanske arbeidsmiljøloven, manglende overtidsbetaling og usaklig oppsigelse. Til sammen krevde hun drøyt to millioner kroner fra kjendisparet.

Paret mener hele søksmålet var fullstendig grunnløst, og har overfor Dagbladet ikke lagt skjul på at de har opplevd den bitre rettsstriden som særdeles frustrerende og tidkrevende. Nå har de likevel valgt å inngå forlik for å få saken ut av verden.

Etter det Dagbladet kjenner til, vil forliket innebære at hushjelpen får utbetalt 24 000 dollar (om lag 185 000 kroner).

Enige over natta Trøim og Midelfart la i forrige uke fram omfattende dokumentasjon, som de mener beviser at hushjelpen ikke har noen noen sjanse til å vinne fram med søksmålet i retten. Hushjelpen og hennes advokat, Zandro E. Palma, har på sin side ikke lagt fram dokumentasjon på hennes krav.

Tirsdag denne uka møttes partenes advokater i Miami for å diskutere et forlik uten å bli enige. Dermed var søksmålet på full fart mot en rettssak som var berammet 7. desember. Men etter å ha sovet på det én natt, ble partene i går likevel enige om å inngå forlik, ifølge rettsdokumenter Dagbladet har fått tilgang til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.