Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må punge ut etter bitter rettsstrid med ekshushjelp

Tor Olav Trøim og Celina Midelfart betaler 185 000 kroner for å få søksmålet fra den tidligere hushjelpen i Miami ut av verden.

FERDIG: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim inngår forlik med den tidligere hushjelpen i luksusboligen i deres i Miami. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FERDIG: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim inngår forlik med den tidligere hushjelpen i luksusboligen i deres i Miami. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Finansparet har vært rykende uenige med sin tidligere hushjelp Saasha Rodríguez. Hun jobbet for dem i luksusboligen deres i Miami, og har saksøkt dem for brudd på den amerikanske arbeidsmiljøloven, manglende overtidsbetaling og usaklig oppsigelse. Til sammen krevde hun drøyt to millioner kroner fra kjendisparet.

Paret mener hele søksmålet var fullstendig grunnløst, og har overfor Dagbladet ikke lagt skjul på at de har opplevd den bitre rettsstriden som særdeles frustrerende og tidkrevende. Nå har de likevel valgt å inngå forlik for å få saken ut av verden.

Etter det Dagbladet kjenner til, vil forliket innebære at hushjelpen får utbetalt 24 000 dollar (om lag 185 000 kroner).

Enige over natta Trøim og Midelfart la i forrige uke fram omfattende dokumentasjon, som de mener beviser at hushjelpen ikke har noen noen sjanse til å vinne fram med søksmålet i retten. Hushjelpen og hennes advokat, Zandro E. Palma, har på sin side ikke lagt fram dokumentasjon på hennes krav.

77 MILLIONER: Funkishuset i 40 S. Hibiscus Drive som Tor Olav Trøim og forloveden Celine Midelfart kjøpte for 77 millioner kroner høsten 2011. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG / Dagbladet
77 MILLIONER: Funkishuset i 40 S. Hibiscus Drive som Tor Olav Trøim og forloveden Celine Midelfart kjøpte for 77 millioner kroner høsten 2011. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG / Dagbladet Vis mer

Tirsdag denne uka møttes partenes advokater i Miami for å diskutere et forlik uten å bli enige. Dermed var søksmålet på full fart mot en rettssak som var berammet 7. desember. Men etter å ha sovet på det én natt, ble partene i går likevel enige om å inngå forlik, ifølge rettsdokumenter Dagbladet har fått tilgang til.

Trøim og Midelfart kjøpte det 740 kvadratmeter store drømmehuset på Hibiscus Island ved Miami for 77 millioner kroner i 2011. Her har de kjendiser som Ricky Martin og Puff Daddy i nabolaget, og de kan nyte tilværelsen i et luksuriøst hus med åtte soverom, ni bad, egen flytebrygge, spa-avdeling og et 25 meter langt basseng.

- Sensasjonelle krav Da Dagbladet traff paret ved huset i januar, la de ikke skjul på at de var dypt frustrerte over å være fanget i en bitter rettsstrid, og at det hele framsto som en urimelig form for utpressing.

- Dessverre kan hvilken som helst person starte et søksmål og framsette sensasjonelle krav. Vi har tillit til at retten vil legge fakta til grunn og avvise kravet, sa Trøim den gangen.

ADVOKATEN: Advokat Zandro E. Palma har ført saken for hushjelpen. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG / DAGBLADET
ADVOKATEN: Advokat Zandro E. Palma har ført saken for hushjelpen. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG / DAGBLADET Vis mer

Forholdet til eks-hushjelpen ble neppe bedre av at hun i januar forlangte et besøksforbud rettet mot det norske kjendisparet og deres medarbeidere - og fikk medhold i dette - fordi hun sa hun fryktet for sitt og barnas liv.

Dagbladet har ikke lyktes å få en kommentar fra Rodríguez , som også vært involvert i to andre søksmål mot andre arbeidsgivere i 2013 og 2014, eller advokaten hennes til tross for gjentatte henvendelser.

Heller ikke Trøim og Midelfart ønsker å kommentere forliket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling