Må punge ut med 890 millioner kroner

Datagiganten Microsoft har gått med på å betale 97 millioner dollar til en gruppe arbeidere som gikk glipp av pensjonsrettigheter og andre lønnsgoder, bare fordi de var deltidsansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i 1992 at en gruppe arbeidere klaget over at de ikke ble tilgodesett med pensjonsmidler, ikke fikk en god nok sykeforsikringsordning gjennom arbeidsgiveren, og at de ble utelatt fra Microsofts opsjonsprogram. Den eneste grunnen var at de var ansatt på engasjement eller deltid, og at lønnen deres ble utbetalt gjennom andre selskaper enn Microsoft.

Saken har versert i Microsoft-systemet og mellom advokater i åtte år. I dag gikk datagiganten med på et forlik som innebærer at selskapet betaler 97 millioner dollar i kompensasjon til mellom 8000 og 12 000 tidligere ansatte i Microsoft, melder finanskanalen Bloomberg. I norske kroner utgjør beløpet om lag 890 millioner kroner.

Utbetalingen som nå vil finne sted, er samlet sett den største som noensinne er utbetalt i en sak med lignende problemstillinger.

DYRE ANSATTE: Microsoft må ut med nesten en milliard kroner. Likevel har nok multimilliardæren Bill Gates til salt på maten også i framtida.