Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må redde Obamas ære

Presset er enormt på visepresident Joe Biden før debatten mot republikanernes kandidat, Paul Ryan, i natt.

TIL ANGREP: Visepresident Joe Biden vil trolig gå aggressivt til verks for vinne nattas debatt mot republikanernes visepresidentkandidat Paul Ryan. Foto: REUTERS/Eric Thayer/Files
TIL ANGREP: Visepresident Joe Biden vil trolig gå aggressivt til verks for vinne nattas debatt mot republikanernes visepresidentkandidat Paul Ryan. Foto: REUTERS/Eric Thayer/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DANVILLE, KENTUCKY (Dagbladet): Biden (69) må redde president Barack Obamas ære etter den pinlige forestillingen forrige uke.Den rutinerte, politiske sluggeren vil trolig gå hardhendt til verks når han møter den unge republikanske visepresidentkandidaten Ryan (42) i Danville i Kentucky natt til fredag norsk tid.

President Obama gikk på et knusende nederlag i debatten mot Mitt Romney i forrige uke, og Biden må få Obama-kampanjen på offensiven igjen.

- På Bidens skuldre - Biden vil trolig være aggressiv og forsøke å rette opp feilene Obama gjorde i den første debatten, sier ABC News' politiske redaktør, Amy Walter.

Mens Romney virket velforberedt og aggressiv, virket Obama tafatt og ukomfortabel. I en CNN-måling mente hele 67 prosent at Romney vant.

- Biden må levere debattopptredenen Obama ikke klarte. Hver eneste kritikk demokratene hadde mot Obama, om at han ikke klarte å angripe Romney og håndtere alle angrepene Romney kom med, hviler på Bidens skuldre nå, sier den politiske kommentatoren Steve Kornacki til Politico.

Seksuelle antydninger Men sluggeren Biden kan være en løs kanon. Gang på gang tramper han tungt i salaten.

- Middelklassen har vært begravet de fire siste åra, sa Biden nylig og ga dermed en sitatgave til republikanerne.

- Du har den første afroamerikaneren som er veltalende, smart og ren og pen. Det er en eventyrfortelling, sa Biden da han konkurrerte mot Obama om å bli demokratenes presidentkandidat i 2007.

Han måtte beklage.

Biden har også vist en egen evne til å komme med seksuelle antydninger, som da han snakket om hvordan Obama har en «stor kjepp».

FORBEREDT: Republikanernes visepresidentkandidat, Paul Ryan, har forberedt seg til debatten mot visepresident Joe Biden i Florida. Foto:Justin Sullivan/Getty Images/AFP
FORBEREDT: Republikanernes visepresidentkandidat, Paul Ryan, har forberedt seg til debatten mot visepresident Joe Biden i Florida. Foto:Justin Sullivan/Getty Images/AFP Vis mer

- De sakene dere klarer å gjøre på «hard wood» (Betyr parkett, men også slanguttrykk for mannlig ereksjon journ. anm.) er helt utrolig, sa Biden en annen gang da han sto omringet av cheerleader-jenter fra en videregående skole.

Biden kan dessuten være en pratmaker. Under en høring i senatet i 2005 skal den ferske senatoren Barack Obama ha vært så oppgitt over at Biden aldri sluttet å prate, at han sendte en lapp til en rådgiver. «Skyt meg nå», skrev han.

På sitt beste kan Biden være en glitrende debattant. I 2008-debatten mot Sarah Palin rørte han også mange da han tok til tårene mens han fortalte om hvordan han måtte ta seg av sine to unge sønner som alenefar etter at kona og datteren ble drept i en bilulykke.

- Som en kanonkule Biden, som ble senator da Ryan var to år, har den siste uka drevet intensive forberedelser hjemme i Delaware. Han har sett opptak av intervjuer og taler Ryan har gitt. Han har også holdt rollespilldebatter med det demokratiske kongressmedlemmet Chris Van Hollen i rollen som Ryan. Også Obamas fremste valgkamprådgiver, David Axelrod, har vært til stede.

Ryan har forberedt seg til debatten i Florida. Den svært konservative republikaneren leder finanskomiteen i representantenes hus, og det er ventet at Biden vil gå hardt ut mot dramatiske velferdskutt Ryan har kjempet for. Ryan kan også få det tøft i delene av debatten som skal handle om utenrikspolitikk. Selv er han uten erfaring på feltet, og Biden har sittet ti år i senatets utenrikskomité.

- Etter presidentens opptreden forrige uke, vet vi at Joe Biden vil komme mot oss som en kanonkule, sier Ryans talsmann, Brendan Buck, til Reuters.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media