Innleggelsesrekord:

- Må regne med det

FHIs ukesrapport viser nok en dyster innleggelsesrekord med over 700 nye innleggelser. Bare halvparten er imidlertid­ på grunn av covid-19.

SMITTETOPP: Direktør for smittevern i Folkehelseinstituttet, Frode Forland, tror smittetoppen er nær. Foto: Vidar Ruud / NTB
SMITTETOPP: Direktør for smittevern i Folkehelseinstituttet, Frode Forland, tror smittetoppen er nær. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I uke sju er det rapportert om 764 nye innlagte pasienter på norske sykehus med påvist covid-19.

Det er ny rekord.

Fagdirektør for smittevern i Folkehelseinstituttet (FHI), Frode Forland møtte pressen i deres lokaler på Lovisenberg i Oslo tidligere onsdag. Han er spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin.

Testes ved innleggelse

Forland poengterer overfor Dagbladet at bare halvparten er innlagt med covid-19 som hoveddiagnose. Han mener vi må regne med å se en økning i innlagte når smittetrykket øker.

399 av de innlagte i uke sju (52 prosent) var innlagt på grunn av covid-19, eller med covid-19 som hovedårsak til innleggelsen (mot 313 i uke 6), viser FHIs ukesrapport.

- Omtrent like mange av innleggelsene er med corona som bidiagnose, opplyser Forland.

Det skyldes at man fortsatt testes for corona dersom man blir lagt inn på norske sykehus nå.

I uke sju var antallet nye pasienter innlagt per 100 000 høyest i aldersgruppene over 85 år. Det er dermed flest eldre som blir lagt inn med coronasykdom nå.

I øvrige aldersgrupper var antall nye pasienter innlagt under 10 per 100 000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer