- Må rett i varetekt

Per Sandberg mener mulla Krekar må rett i varetekt, selv om dommen på fem års fengsel ikke er rettskraftig.

VARETEKT:  - Mulla Krekar bør umiddelbart settes i varetektsfengsel til dommen er rettskraftig, sier Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomite. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
VARETEKT: - Mulla Krekar bør umiddelbart settes i varetektsfengsel til dommen er rettskraftig, sier Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomite. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Siv Jensen, Per Sandberg partileder, som gikk til politiet og anmeldte den omstridte mullaen til politiet.

Umiddelbart etter at dommeren leste opp dommen, hadde lederen for Stortingets justiskomite Per Sandberg følgende kommentar:

- Dette viser at det var riktig av Siv Jensen å anmelde mulla Krekar. Selve dommen kan jeg ikke kommentere, for jeg har ikke lest hele dommen, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Selv om dommen for draps- og terrortrusler ikke er rettskraftig og mulla Krekar ga klar beskjed om at dommen blir anket, krever Per Sandberg at mulla Krekar blir satt i varetektsfengsel.

- Han er i Oslo tingrett dømt til fem års fengsel for draps- og terrortrusler. Han må umiddelbart pågripes og settes i varetekt til dommen blir rettskraftig, sier Per Sandberg.

Samtidig ønsker lederen av Stortingets justiskomite at norske myndigheter snarest får på plass en utleveringsavtale med Irak.

- Etter at Mulla Kraker har sonet straffen i Norge, skal han utvises og sendes tilbake til Irak, sier Per Sandberg.

5 ÅR:  Mulla Krekar er dømt til fem års fengsel for draps- og terrortrrusler.
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
5 ÅR: Mulla Krekar er dømt til fem års fengsel for draps- og terrortrrusler. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer