- Må rydde opp i homse-striden

Kirkeminister Jon Lilletun ber Kirken rydde opp i homofili-striden. Han beklager sterkt at flere prester bryter med biskop Even Fougner på grunn av hans standpunkt i homofilisaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kirkeministeren er bekymret over at den kirkelige homofilistriden ser ut til å øke i styrke. I alt tre prester har nå fulgt i prost Asle Dingstads fotspor, og fraskriver seg tilsyn fra biskopen i Borg, Even Fougner. De tre er sokneprest i Vestby, Jan Petter Magnus, residerende kapellan Tom Hængsle i Skjeberg og Santalmisjonens fylkessekretær i Østfold, Bo Johannes Hermansen.

Liker det ikke

Kirkeministeren ønsker ikke - og kan ikke - gripe inn i den interne homofilistriden. Til Dagbladet sier imidlertid Lilletun at han helt og fullt står på Bispemøtets side i denne saken. - Hva jeg sjøl måtte mene, er i og for seg uinteressant, men jeg legger ikke skjul på at jeg følger Bispemøtets flertall i denne saken. Like fullt er dette en Kirkeintern strid, som Kirken sjøl må ordne opp i.

- Er du bekymret over alt bråket som har oppstått rundt homofilisaken?

- På en måte er jeg det, men jeg vil også si at vil har en stor folkekirke med mange medlemmer. Det er ikke rart at det oppstår strid om enkelte temaer. Og stillhet er ikke alltid det beste heller, sier Lilletun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer