Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må rydde opp i togkaoset

Venstre mener regjeringen må skjerpe seg.

KRITISK:Stortingsrepresentant Borghild Tenden ( V ) forventer at de rødgrønne rydder opp i alle togforsinkelsene Foto:STEINAR BUHOLM/Dagbladet.
KRITISK:Stortingsrepresentant Borghild Tenden ( V ) forventer at de rødgrønne rydder opp i alle togforsinkelsene Foto:STEINAR BUHOLM/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): 35.000 togreisende er berørt av signalfeil og kabelbrudd, og det har vært kaotiske tilstander på Oslo S i ettermiddag.

Regjeringen har ikke gjort nok for å rydde opp i problemene i togtrafikken på Østlandet, mener Venstre.

- Vi opplever stadige signalfeil og problemer som får store konsekvenser for de reisende. Nå må det ryddes opp, sier Venstres Borghild Tenden i Finanskomiteen på Stortinget.

Kritiserer regjeringen
Hun mener de rødgrønne ikke har prioritert arbeidet med å rydde opp i problemene i togtrafikken høyt nok.

- Jeg har store forventninger til den nye samferdselsminister Meltveit Kleppa. Nå må hun ta nye grep og sterkere politisk styring for å rydde opp i det uakseptable antallet innstillinger og forsinkelser i togtrafikken, sier Tenden.

Tenden viser til at tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) la skylden på tidligere regjeringer for å ha forsømt seg i arbeidet med å rydde opp i forsinkelsene i togtrafikken. Samtidig fikk hun knallhard kritikk av Riksrevisjonen for ikke å ha inntatt en mer aktiv rolle i dette arbeidet.

- Må satses offensivt

Tenden viser til at Riksrevisjonen nylig la fram sin rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2008. Her får Samferdselsdepartementet kraftig kritikk for ikke å ha tatt tak i problemene med innstillinger og forsinkelser i togtrafikken. Dette er til tross for at riksrevisjonen ved en rekke anledninger har tatt dette opp. Les hele rapporten fra Riksrevisjonen her.

- Det må satses mer offensivt og målrettet med å modernisere togtilbudet i Norge. Vi må komme opp på en standard hvor togene går langt oftere og hvor rutetidene holdes. Vi er langt unna dette i dag. Derfor synes jeg det var synd at de rødgrønne stemte imot Venstres forslag til statsbudsjett for 2010, hvor Venstre foreslo om lag en milliard kroner mer i satsing på et mer moderne togtilbud, hvorav 100 millioner kroner i tiltak for å løse problemene med forsinkelser og innstillinger på Østlandet, sier Tenden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media