Må satse på basisferdigheter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eriksen jobber nå for TV 2, men har tidligere spilt aktivt i Vålerenga og Drøbak/Frogn. I tillegg har han trent Skeid. Flere og flere Tippeligaklubber sliter for tida voldsomt med økonomien og ser seg nødt til å kutte lønninger og stillinger for å ikke gå konkurs. Som fotballsynser og med faglige kvaliteter har Bengt Eriksen fulgt prosessen nøye.

– Hva er grunnen til at så mange klubber sliter økonomisk? – De har levd over evne altfor lenge.

– Hva mener du med det? – Det har vært for høye lønninger til spillere i forhold til klubbens inntjening. De har rett og slett ikke hatt råd.

– Hvorfor blir det sånn? – Det blir et jag etter spillerne. Lønningene går opp, fordi det er så mange som jakter dem. Når alle vil bli seriemestere over natta, basert på at de kjøper seg til suksess, blir det slike tilstander. Bak står sponsorer og investorer som håper det skal gå bra.

– Hvordan kunne det vært unngått? – Klubbene er nødt til å ha litt is i magen. Vi må ha tro på at vi kan utvikle spillere og lag – uten å kjøpe inn alt vi trenger. For å unngå dette må klubben, sponsorer og investorer begynne å tenke likt og satse på egne spillere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer