- Må sende hjem flere enn Faremo

- Dette kan bety at justisminister Aud-Inger Aure må sende tilbake flere asylsøkere enn det Grete Faremo måtte, sier leder for justiskomiteen i Stortinget, Kristin Krohn Devold til Dagbladet. Det vil i så fall være et paradoks, siden den nåværende statsminister var en av Faremos strengeste kritikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Devold mener tilstrømmingen av serbere til Norge de siste dager er resultat av at regjeringen har markedsført en mer liberal flytningepolitikk.

- Dette er en konsekvens av at sentrumsregjeringen har signalisert at den skulle åpne grensene. De signalene er fanget opp ute og har virket som en markedsføring.

- Hva bør regjeringen gjøre?

- Det bør den finne ut av selv. Men jeg regner med at Aure før eller siden må innføre visumplikt. Det har vært bred enighet i Stortinget om at Norge ikke kan ha visumregler som avviker fra nabolandene våre. Hvis Sverige har visumplikt for denne gruppen som nå kommer, kan ikke Norge i lengden fortsette ikke å ha det. For da blir vi hullet i muren. Konsekvensen av denne situasjonen blir antakelig at denne regjeringen må gi avslag til flere enn Grete Faremo måtte.

Faremo: - Like regler

Tidligere justisminister Grete Faremo ønsker ikke å kommentere den akutte politiske situasjon i tilknytning til tilstrømmingen av serbiske asylsøkere fra Øst-Slavonia. Hun viser til at hun har trukket seg fra aktiv politikk og for tiden er direktør i Storebrand. Dessuten kjenner hun ikke til nok om situasjonen i Øst-Slavonia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer