Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må senke prisforventningene

I Stavanger lå det rekordmange boliger ute til salgs i september. - Med den høye tilbudssiden vil prisene fortsette å falle, sier Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

 Trådt marked:  Boligmarkedet i Stavanger-regionen er vanskelig, og boligselgerne må nedjustere forventningene. Her fra Skadberg i Sola. Foto: Gard Setsaas/FA
Trådt marked: Boligmarkedet i Stavanger-regionen er vanskelig, og boligselgerne må nedjustere forventningene. Her fra Skadberg i Sola. Foto: Gard Setsaas/FA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er en del tomme visninger. Kjøperne er der, men de har utrolig mye å velge i. Med rekordmange boliger til salgs, blir de mer kresne og tar seg god tid. Hvis man byr, så er man kanskje bare den ene budgiveren og da blir prisene presset, sier Kine Stokholm Waage, eiendomsmegler i DNB Eiendom i Stavanger, til Finansavisen.

Ifølge tall fra Finn.no lå det i september 1.206 bolig til salgs-annonser ute i Stavanger. Det er en økning på 36 prosent sammenlignet med september i fjor og mer enn dobbelt så mange som september for tre år siden.

Stokholm Waage forteller at det blant annet er mye leiligheter til salgs.

Nylig solgte en av hennes kolleger en 58 kvadratmeter stor leilighet i Stavanger sentrum for 2,55 millioner. Med kun én budgiver etter seks visninger, hvorav den første var i april i år, endte leiligheten 300.000 under prisantydning. Det gir en kvadratmeterpris på 44.000 kroner.

- Det er tungt i markedet for øyeblikket, sier megleren til Finansavisen.

- Røffere marked - Mange boligselgere i Stavanger har tatt innover seg at det er et røffere marked, sier adm. direktør for Eiendom Norge, Christian V. Dreyer til avisen.

I går la han frem boligpristallene for september, som viste at boligprisene falt over hele landet.

Blant storbyene var det som ventet Stavanger som skilte seg mest ut i negativ forstand. I september falt boligprisene der 2,2 prosent, og i løpet av det siste året er nedgangen 2,8 prosent.

- Med den høye tilbudssiden i Stavanger, vil prisene fortsette å falle i inneværende år. Boligselgerne i Stavanger må senke prisforventningene, og etter hvert som flere gjør det, vil det gi videre prisfall, sier Dreyer til Finansavisen.

Flere nyheter Boligkjøpere bekymrer seg for økonomien
- Boligprisene bør ikke få dem til å avstå fra enda et rentekutt
Frykter boligprisene her gjør nye byks over nyttår

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!