Frps landsmøte 2018

- Må sette grenser for islam

- Vi skal ikke ha bønnerop og sharialover i Norge. Glem det! sier Carl I. Hagen

VIL FORBY BØNNEROP: - Vi skal ikke ha bønnerop i Norge, sier Carl I. Hagen. Innlegget på landsmøtet handler om eldreomsorg, men Frp-veteranen har fortsatt sterke meninger om de fleste politiske temaer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL FORBY BØNNEROP: - Vi skal ikke ha bønnerop i Norge, sier Carl I. Hagen. Innlegget på landsmøtet handler om eldreomsorg, men Frp-veteranen har fortsatt sterke meninger om de fleste politiske temaer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gardermoen ( Dagbladet): Frps landsmøte vedtok i dag forbud mot bønnerop i det offentlige rom.

- Det er ingen menneskerett å rope ut sine bønner over bydeler, sa innvandringspolitisk talsmann i Frp, John Helgheim, som var en av forslagsstillerne.

Oslo-delegat Carl I. Hagen er godt fornøyd.

- Islam er dessverre på frammarsj i Norge og i den vestlige verden. Da må vi sette opp noen stolper. I Norge er det lover vedtatt av Stortinget som gjelder, ikke sharialover. Her ligger religiøse lover under norsk lov. Mange islamister mener at sharialover skal gå over norske lover.

Dette vedtaket er et signal om at denne type tenkning vil vi ikke ha i vårt samfunn. Ikke kom trekkende hit med det. Norge er et sekulært samfunn. Religion er en privatsak, sier Hagen til Dagbladet.

- Skal ikke ha sharia i Norge

- Har bønnerop noe med sharialover å gjøre?

- Dette er en helhet. Vedtaket er et signal om at man ikke skal komme med bønnerom fem ganger om dagen i høyttalere fra moskeer, slik det er i mange muslimske land. Slik skal vi ikke ha det her, sier Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer