STOR MEDIEINTERESSE:  Bortføringen av de to søstrene fra skoleveien på Kongsvinger 10. juni i år, har vakt stor oppmerksomhet siden politiet gikk ut med etterlysningen. Den 43 år gamle siktede faren meldte seg for politiet i Kongsvinger i august og ble da ikke fengslet. Nå er han pågrepet og varetektsfengslet. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
STOR MEDIEINTERESSE: Bortføringen av de to søstrene fra skoleveien på Kongsvinger 10. juni i år, har vakt stor oppmerksomhet siden politiet gikk ut med etterlysningen. Den 43 år gamle siktede faren meldte seg for politiet i Kongsvinger i august og ble da ikke fengslet. Nå er han pågrepet og varetektsfengslet. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET. Vis mer

Må sitte i varetekt for bortføring av døtre

Lagmannsretten omgjorde løslatelse av 43-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 43-åring som er siktet for bortføring av sine døtre fra Kongsvinger i sommer, må sitte i varetekt i fire uker.

Glåmdal tingrett ville løslate ham, men Eidsivating lagmannsrett kom til motsatt konklusjon.

Ifølge kjennelsen fra Eidsivating lagmannsrett torsdag slipper mannen brev- og besøkskontroll, melder NRK.

Tingretten konkluderte med at den siktede mannen ikke skulle varetektsfengsles, men påtalemyndigheten anket kjennelsen.

Den 43-årige tsjetsjeneren med russisk statsborgerskap ble siktet for frihetsberøvelse da etter at maskerte menn i juni  plukket opp de seks og åtte år gamle jentene mens de var på vei hjem fra skolen .

Fortsatt i Russland
Han tok dem så med til Russland, der de fortsatt er. I august kom han tilbake til Norge for å forklare seg for politiet.

Da sa politiet at det var uaktuelt å pågripe ham, men mannen ble i forrige uke likevel pågrepet fordi jentenes mor - hans ekskone - har anmeldt ham for bortføring.

- Nå skal saken etterforskes videre, og vi vil prøve å ferdigstille etterforskningen mens siktede sitter i varetekt, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

(NTB).

 VIL BLI FERDIG MED SAKEN:  Politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt sier politiet vil prøve å ferdigstille etterforskningen mens den siktede 43-åringen sitter i varetekt. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB Scanpix.
VIL BLI FERDIG MED SAKEN: Politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt sier politiet vil prøve å ferdigstille etterforskningen mens den siktede 43-åringen sitter i varetekt. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer