Må slipe om gullskia

Tore Ruud Hofstads (26) beste skipar glir ikke lenger som de skal. Snaue to måneder før OL blir de sendt til ny sliping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skiparet Ruud Hofstad opplevde suksess med i VM i fjor og vant sin første verdenscupseier på i finske Kuusamo 27. november har sviktet hurdølingen de to siste løpene i Canada:

Først under 53. plassen i Vernon 10. desember og under 33. plassen i Canmore 15. desember.

En teori er at sålen på skiparet Ruud Hofstad har hatt mye glede av de siste to årene kan være «brent opp».

-  Jeg vet ikke hva som har skjedd, eller om det har skjedd noe med skiene. Det er ikke noe synlig tegn på at de skal være brent, men kanskje kan det ha vært for mye varme under smøring av dem. Det er iallfall tilfelle at jeg hadde mye bedre glid i Kuusamo enn jeg hadde i Canada. Det var merkbart helt fra starten i løpene, og også synlig på resultatlista, sier Tore Ruud Hofstad til Dagbladet.

-  Ikke ideelt

Det aktuelle skiparet har glidd spesielt bra på kaldt føre, og Ruud Hofstad legger ikke skjul på paret hele tiden har vært høyaktuelle å gå på i Torino-OL i februar.

-  Jeg har andre par som er gode i kulde også, men nettopp dette ene paret har jeg gått mange gode renn på, og jeg håper at jeg snart kan gå renn med dem igjen. I OL er jeg helt avhengig av skipar som er gode, og etter sliping vil disse være som nye igjen, sier Tore Ruud Hofstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer