Må sone fem måneder for sex med 13-åring

22-åringen hevdet han ikke visste hvor gammel kjæresten var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel mann er dømt til tre år og en måned i fengsel for å ha hatt sex med sin 13 år gamle kjæreste i fjor, men slipper å sone mer enn fem måneder.

Resten av dommen fra Sør-Trøndelag tingrett, to år og åtte måneder, ble nemlig gjort betinget med en prøvetid på to år, skriver Opdalingen. I tillegg er mannen dømt til å betale jenta 20.000 kroner i erstatning. Det er 30.000 kroner mindre enn det bistandsadvokaten hennes ba retten om.

De to var kjærester i et knapt halvår etter å ha møtt hverandre gjennom felles kjente. Jentas foreldre prøvde å sette en stopper for forholdet og advarte 22-åringen om at han ville bli anmeldt dersom de fant ut at han hadde sex med jenta.

Mannen hevdet likevel han ikke visste hvor ung kjæresten var, men ble ikke trodd av retten. At de to fortsatte å treffe hverandre etter advarslene fra jentas foreldre, regnes som en skjerpende omstendighet. I formildende retning trekkes det fram at 22-åringen tilsto forholdet og at de to var kjærester.

Retten påpeker at det ikke ble brukt tvang, men at det foreligger «et særlig behov for å synliggjøre de sterke allmennpreventive hensyn» for å beskytte barn under 14 år mot «at kontakt med eldre ungdommer skal lede til samleie».
(NTB)