Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må sone i 17 år før han skal henges to ganger

Eks-advokat Abid Q. Raja bisto Shahid Azim (26) tidligere. Snakket med hans familie i dag.

DØMT TIL DØDEN TO GANGER: Shahid Azim er dømt til døden to ganger, forteller Abid Q. Raja som har vært i kontakt med 26-åringens advokat i dag.
DØMT TIL DØDEN TO GANGER: Shahid Azim er dømt til døden to ganger, forteller Abid Q. Raja som har vært i kontakt med 26-åringens advokat i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den 26 år gamle norsk-pakistaneren Shahid Azim ble i dag dømt til døden for å ha voldtatt og drept en sju år gammel jente i 2007.

Mannen ringte selv VG Nett sin redaksjon og fortalte om dommen. Abid Q. Raja har tildligere bistått mannen, men har ikke hatt noe med saken å gjøre siden han sluttet som advokat og ble leder av Utlendingsnemnda i september i fjor.

- Henges to ganger
Han har vært i kontakt med 26-åringens pakistanske forsvarer, Tariq Abbasi, i dag.

- Han fortalte at hans klient ble dømt til to ganger dødsstraff ved henging, men han er dømt til å sone 17 år i fengsel før dødsstraffen skal effektueres, sier Raja til Dagbladet.

Ifølge Raja ble han også dømt til å betale cirka en kvart million kroner i erstatning.

- Så vidt meg bekjent vil de henge ham to ganger når han er dømt for det, sier Raja.

Advokat Abbasi sier til VG Nett at saken vil bli anket.

- Forbanna
Raja har vært i kontakt med mannens familie i Pakistan og i Norge i dag, som er svært frusterte etter dommen.

- De er forbanna på norske myndigheter som ikke har gjort noenting, sier Raja.

Venstre-politikeren forventer nå at Jonas Gahr Støre og Utenriksdepartementet setter seg inn i saken.

- Jeg synes UD har gjort en prisverdig jobb med de to nordmennene i Kongo og at de har ivaretatt norske rettigheter, men jeg forventer at alle norske borgere får lik hjelp og at man ikke skiller på grunn av hudfarge, bakgrunn eller etnisitet, sier Raja til Dagbladet.

Utenriksdepartementet sendte ut en pressemelding om saken i ettermiddag.

- Jeg reagerer meget sterkt på at en norsk statsborger i dag ble dømt til døden i Pakistan. Norge er prinsipiell motstander av dødsstraff. Jeg vil nå ta kontakt med den pakistanske utenriksministeren for å uttrykke Norges syn og be om at dommen ikke iverksettes, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

BISTO 26-ÅRINGEN: Tidligere advokat Abid Q. Raja bisto 26-åringen i Pakistan før han sluttet som advokat i september i fjor. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
BISTO 26-ÅRINGEN: Tidligere advokat Abid Q. Raja bisto 26-åringen i Pakistan før han sluttet som advokat i september i fjor. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media