Må sone resten av livet i fengsel

Ku Klux Klan-leder Edgar Ray Killen (80) er dømt til 60 års fengsel for 41 år gamle rasedrap i Mississippi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På tirsdag ble den tidligere baptistpredikanten funnet skyldig i forsettlig drap på James Chaney (21), Andrew Goodman (20) og Michael Schwerner (24). De tre borgerrettighetsaktivistene ble bortført og drept i Mississippi i 1964.

I dag kom straffeutmålingen. Killen ble dømt til 60 års fengsel - 20 år for hvert av de tre drapene. I praksis betyr det at 80-åringen må tilbringe resten av livet bak murene, melder CNN.

Den 41 år gamle saken ble gjenopptatt i fjor. Edgar Ray Killen, som var en lokal leder i rasistorganisasjonen Ku Klux Klan (KKK) på 1960-tallet, var den første som noen gang ble tiltalt for trippeldrapet.

Maksimumsstraff

Straffen på 60 års fengsel var det strengeste dommer Marcus Gordon kunne ilegge 80-åringen, ettersom han ble dømt for forsettlig - og ikke overlagt - drap.

Gordon sa i retten i dag at han ikke syntes det var lett å forkynne en så streng straff, og at mange vil reagere på at en gammel mann blir dømt så hardt.

Dommeren understreket imidlertid at hvert enkelt av de tre ofrenes liv hadde like stor verdi som Killens.Han forklarte også at loven ikke justerer straffeutmåling etter den dømtes alder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer