Må sørge alene over morens død

Moren til ni år gamle Mercy Kennedy døde av ebola. Nå frykter naboene at datteren også er smittet.

SØRGER Ni år gamle Mercy Kennedy fra Monrovia i Liberia må sørge alene over moren som nettopp har dødd av ebola. Foto: Jerome Delay / AP Photo / NTB Scanpix
SØRGER Ni år gamle Mercy Kennedy fra Monrovia i Liberia må sørge alene over moren som nettopp har dødd av ebola. Foto: Jerome Delay / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Mercy er ikke alene. Viruset som tok livet av moren hennes har så langt tatt livet til mer enn 3.300 mennesker i Vest-Afrika.

- Vi elsker deg så høyt, roper en mann iført gummihansker fra en trygg avstand, skriver My Fox Chicago.

- Vi ønsker å ta vare på deg. Har du lekt med dine venner her? fortsetter han.

Alle er nå bekymret for om Mercy snart kommer til å vise tegn til smitte, og om hun har vært i kontakt med andre barn som også kan ha blitt smittet.

Ebola smitter ved direkte kontakt med syke personers blod og andre kroppsvæsker som spytt og svette. Moren til Mercy hadde tatt seg av en gravid kvinne som var smittet med ebola-viruset. De trodde kvinnen hadde smerter i forbindelse med graviditeten.

Tilfellet i USA Det er langt fra Dallas i Texas, USA til Monrovia i Liberia, Vest-Afrika. Likevel henger historien om den første ebola-pasienten i USA tett sammen med Mercys. Både pasienten som ligger på sykehuset i Texas og Mercys mor hadde vært i kontakt med den gravide kvinnen.

Den smittede mannen er en liberisk statsborger og myndighetene i hjemlandet sier nå de vil straffeforfølge mannen. Bakgrunnen for dette er at alle som forlater Liberia må krysse av på et skjema, hvor de svarer på om de har slektninger som har blitt rammet av ebola. Mannen skal ha svart nei. Men ifølge Liberias assisterende helseminister Tolbert Nyenswah fraktet han en syk slektning til en klinikk i trillebår, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer