- Må sørge for at hun ikke får ha hund i Sverige

Vigdis Giltun (Frp) reagerer sterkt på at dyremishandleren, som er fradømt retten til å ha hund i Norge, får ha nye hunder i Sverige.

GROTESK: Da Dyrevernsnemnda gravde i gjødselhaugen til Åsnes-kvinnen, ble de møtt av et grotesk syn. - Hundene var lagt dit etter at snøen kom. De tvil si at hundene hadde dødd i perioden fra snøen kom i november til vi fant dem i april, sier tidligere leder Bente Langhelle i Dyrevernsnemnda. Foto: Dyrevernsnemnda/Arkiv
GROTESK: Da Dyrevernsnemnda gravde i gjødselhaugen til Åsnes-kvinnen, ble de møtt av et grotesk syn. - Hundene var lagt dit etter at snøen kom. De tvil si at hundene hadde dødd i perioden fra snøen kom i november til vi fant dem i april, sier tidligere leder Bente Langhelle i Dyrevernsnemnda. Foto: Dyrevernsnemnda/Arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En norsk kvinne ble i februar 2010 fradømt retten til å ha hund i Norge for all framtid, etter at myndighetene avdekket grov mishandling og vanskjøtsel av et stort antall hunder på gården hennes i Åsnes kommune øst i Hedmark..

For tre uker siden skrev Dagbladet at kvinnen nå bor på en gård i Jämtland i Sverige, hvor hun stadig får nye valpekull.

Stortingsrepresentant Vigdis Giltun (Frp) reagerer skarpt på at dømte dyremishandlere bare kan flytte utenlands og starte opp med nytt dyrehold.

Skriftlig spørsmål - Jeg kan ikke skjønne at en slik dom ikke skal være rettskraftig på tvers av grensene, når folk bare kan flytte og ta med seg retten til å arbeide eller å motta trygdeytelser, sier Giltun til Dagbladet.

18. januar stilte Frp-politikeren følgende skriftlige spørsmål til justisminister Grete Faremo:

«Det finnes i dag ingen rutiner eller systemer der det utveksles informasjon mellom land om personer som er fradømt retten til dyrehold, og sanksjoner ilagt i et land vil ikke være rettskraftige i andre land. Hva vil statsråden gjøre for at rettskraftsvirkningene av en norsk straffedom, der domfelte fradømmes retten til dyrehold, også skal få virkning i våre naboland eller innenfor EØS-området?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer