Må sove hos Olise

Søsknene nekter å overlate bindevevssyke Olise Grønskag til seg sjøl og går nå turnus for å være hos henne om nettene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FRØYA (Dagbladet): - Vi kan ikke sitte rolig og se på at Olise blir alene. Derfor får hun hjelp av oss, sier broren Ola Grønskag. Søsknene til Olise mener Frøya kommune umyndiggjør søsteren.

- Uholdbart

Fredag ble den bindevevssyke 61-åringen fratatt den sovende nattevakta og i helga måtte søsknene stille opp.

Dersom kommunen ikke snur, kommer Hans Anton, Ola og Karen til å bytte på å være hos Olise om natta.

Det liker hovedpersonen svært dårlig.

- Det føles jo trygt at noen ligger her, men det er uholdbart at søsknene mine må bære hele byrden, sier Olise Grønskag.

Ola Grønskag hevder at søsteren fratas verdigheten på denne måten.

- Når Olise har hatt nattevakt, har hun følt seg som et helt og uavhengig individ. Hun har sluppet å føle at hun er til bry for resten av familien, noe som er veldig viktig for henne, sier han.

Forkastet anke

Søsteren Karen Grønskag Kristiansen reagerer på at Frøya kommune ikke har tatt hensyn til familiens vurderinger i saken om Olise. Kommunen mener Olise kan greie seg med hjelpetjenestens nattpatrulje, og har forkastet en anke på vedtaket om å fjerne den sovende nattevakta.

- For oss søsknene er det helt uaktuelt å overlate Olise til seg sjøl om natta. Hun må ha hjelp, sånn er det bare. Hun får kramper i føttene og trenger massasje, sier Karen Grønskag Kristiansen.

Hun sov hos Olise natt til i går og forteller at søsteren er sliten og medtatt etter de siste dagenes oppstyr.

Ikke sytepave

Da Dagbladet var hjemme hos Olise Grønskag tidligere i uka, var hun opptatt av å ikke bli framstilt som en sytepave. Dagbladet besøkte 61-åringen på ny fredag kveld. Da var hun innstilt på å kjempe videre.

- Jeg registrerte at flere stortingspolitikere kom på banen. Det var jo hyggelig av dem. Jeg er forberedt på å stå på videre for å få endret vedtaket i saken, men må si det tærer på kreftene. Jeg er veldig anspent og sover dårlig om natta. Men dette var jeg forberedt på, jeg har tatt valget sjøl, sier Olise Grønskag.

Her er saken

STILLER OPP: - Når Olise har hatt nattevakt, har hun følt seg som et helt og uavhengig individ. Hun har sluppet å føle at hun er til bry for resten av familien, sier Ola Grønskag, som her er på besøk hos søsteren.