VIL HA SKJERPING:  Kriminelle utlendinger bør sperres inne i påvente av utvisning - etter at de har sonety, foreslår politiinspektør Hanne Kristin Rohde. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.
VIL HA SKJERPING: Kriminelle utlendinger bør sperres inne i påvente av utvisning - etter at de har sonety, foreslår politiinspektør Hanne Kristin Rohde. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.Vis mer

- Må sperres inne etter soning

Lovverket mot kriminelle utlendinger ikke tilstrekkelig, mener politiinspektør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde mener kriminelle utlendinger må sperres inne på lukkede mottak etter at straffen er sonet og de venter på uttransportering.

Rohde er leder i vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt og har vært politiets ansikt utad i jakten på mennene som har begått overfallsvoldtekter i Oslo de siste årene.

Overfor Dagsavisen begrunner hun forslaget sitt på denne måten:

- For det første for å verne samfunnet mot farlige personer, men også for å gi disse personene menneskeverd og psykiatrisk omsorg fram til de blir uttransportert fra landet, sier hun.

Rohde mener at dagens lovverk ikke er tilstrekkelig for å verne samfunnet fra personer som er utvist fra Norge og dømt for alvorlig kriminalitet.

(NTB).