Må spise Lundteigens fjøslue

Tidligere politisk redaktør får den servert uvasket! - Det er jo hele poenget, sier Sp-politikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den tidligere politiske redaktøren i østlandsavisa Drammens Tidende tok store ord i munnen om Sp-politikeren Per Olaf Lundteigen. På lederplass skrev Einar Aaraas i høst at han ikke trodde at Lundteigen ville komme inn på Stortinget for andre gang.

Lundteigen, som er gårdbruker på heltid, var nominert på første plass på Sp-lista i Buskerud - og i går ble det klart at han fikk utjevningsmandat og stortingsplass.

Dermed må Aaraas forberede seg på et uvanlig måltid, skriver Drammens Tidende.

Trenger kokk

Nå leter Lundteigen etter en kokk som kan tilberede den gamle og velbrukte fjøslua, slik at Aaraas kan spise den.

- Jeg vet ikke hva lua er laget av, det er vanskelig å vite. Den er gammel og velbrukt, sier Lundteigen til Dagbladet.no på telefon fra fjøset mens en ku rauter i bakgrunnen.

- Hvor lenge har du hatt den, da?

- Jeg vet ikke, den har fulgt meg siden jeg begynte med ku. Vi skifter ikke mote så ofte i fjøset. Men nå må jeg få meg en ny, sier den vordende stortingspolitikeren.

NEKTER Å VASKE FJØSLUA:  - Nei, nei, nei! Den skal komme rett fra fjøset, det er hele poenget! Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
NEKTER Å VASKE FJØSLUA: - Nei, nei, nei! Den skal komme rett fra fjøset, det er hele poenget! Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Han vil slett ikke vaske den gamle lua før måltidet.

- Nei, nei, nei! Den skal komme rett fra fjøset, det er hele poenget!

Stor fest

Lundteigen lover folkefest og stor moro når måltidet serveres.

- Det må være i et stort lokale foran en begeistret forsamling. Vi skal ha stil og verdighet, og det bør være dans og moro. Det blir åpent for alle tilhengere og sympatisører. Nei, dette er sjeldent, det må markeres med det nødvendige glimt. Det blir en kulturell begivenhet, lover han.

Foreløpig er han usikker på hvordan lua best kan tilberedes.

- Det skal være en kulinarisk opplevelse. Jeg må ha tak i en kompetent kokk, noen som virkelig vet hvordan dette bør gjøres, men jeg tror ikke luer har blitt tilberedt så ofte i Norge.

- Tror du han spiser hele lua?

- Det har han lovet, det har jeg hans æresord på. Han tar det sporty, han er en gentleman, sier Lundteigen, som slett ikke vil la Aaraas slippe unna. Men selv vil han ikke smake på lua han har hatt på hodet.

- Den er for den utvalgte, slår han fast.

Stor i kjeften

Einar Aaraas er blitt pensjonist siden han skrev kommentaren i høst.

- Den var vel ikke blant de mest vellykkede, den, nei, sier han om lederkommentaren sin.

- Gleder du deg?

- Jeg kan ikke si det. Men dette er jo sånt som mitt tidligere yrke fører med seg. Når man er litt stor i kjeften, så skjer sånt. Og jeg er jo blitt pensonist, så jeg kan vel saktens ha bruk for et gratis måltid, spøker han.

Han foreslår at Lundteigen kontakter Landbrukssamvirket for å få tak i kokk.

- Der har de vel erfaring med å lage dårlige råvarer om til god mat, ler han.

<B>MÅ SPISE DET I SEG: Tidligere redakør i Drammens Tidende Einar Aaraas.