Må stå timer i kø for å kjøpe basisvarer og er stadig uten strøm og vann

Venezuela beskrives som en tikkende bombe som kan eksplodere når som helst.

VIL FJERNE PRESIDENTEN:  Engasjerte kvinner roper slagord mot Venezuelas president Nicolas Maduro under en demonstrasjon i Caracas i går. Demonstrantene krever et referendum, i et forsøk på å sparke presidenten. Foto: Ariana Cubillos / Ap / Scanpix
VIL FJERNE PRESIDENTEN: Engasjerte kvinner roper slagord mot Venezuelas president Nicolas Maduro under en demonstrasjon i Caracas i går. Demonstrantene krever et referendum, i et forsøk på å sparke presidenten. Foto: Ariana Cubillos / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En rekke steder i Venezuela har det vært store demonstrasjoner for og imot landets president Nicolas Maduro, etter at han i går erklærte unntakstilstand i landet fordi han ville «bekjempe den utenlandske aggresjonen» (USA, journ.anm), som presidenten mener at er skylda for landets krise-økonomi.

- Vi vil ha et land uten køer og hvor vi kan få tak i medisiner. Vi vil ha endring, sier opposisjonslederen og den tidligere presidentkandidaten Henrique Capriles.

- Tikkende bombe Opposisjonen har nå samlet inn over 1,8 millioner underskrifter for å få gjennomført et referendum om president Maduro bør fortsette - eller ikke. Landets valgstyre har foreløpig ikke verifisert underskriftene, som egentlig skulle vært ferdig allerede.

- Maduro, du er et mareritt og må gå av, ropte en rekke kvinner i Caracas i går.

BBCs Venezuela-korrespondent, Daniel Pardo, beskriver Venezuela som en «tikkende bombe som kan eksplodere når som helst». 

En annen opposisjonsleder, Mariosol Dos Santos, sier at det vil bli en «sosial eksplosjon» i landet om ikke det snart blir iverksatt et referendum for å se om folket ønsker dagens president Mudoro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer