- Må stoppe rike snyltere

Arbeiderpartiets finanspolitiker Trond Giske ønsker seg et internasjonalt regelverk for å hindre norske millionærer i å melde flytting til Klosters planlagte luksusskip «The World». - Vi må stoppe rike snyltere som ikke vil betale skatt i noe land, sier Giske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre medlemmer av Stortingets finanskomité er mer avslappet til planene om det flytende skatteparadiset som Dagbladet presenterte i går. - Det er et faktum at disse herrene har betalt millioner i skatt til den norske stat i en årrekke, noe jeg tror de har tenkt å fortsette med, kommenterer Siv Jensen (Frp).

Lyser fred

Venstres Terje Johansen mener at det slett ikke er behov for noen ny skatteregel. - Skal man unngå skatt, må man flytte fra Norge. Da spiller det ingen rolle om man flytter til Andorra, Jersey eller bosetter seg på et skip. Hvis noen ønsker å tilbringe livet om bord i en båt for å slippe skatt, så fred være med dem. Jeg synes det virker ganske tullete, for å si det rett ut, påpeker Terje Johansen. Per-Kristian Foss, Høyres finanspolitiske talsmann, har tillit til at Folkeregisteret leter aktivt etter folk som jukser. - Dette er mer et moralsk spørsmål enn et kontrollproblem. Hvis folk først vil unngå skatt, tror jeg ikke at skipet gjør noe fra eller til. Jeg ønsker disse folkene velkommen hjem til Norge. De vil bli godt mottatt.

Samvittighet

Trond Giske (Ap) er oppbrakt over Klosters planer. - Hvis rike mennesker flagger ut for å slippe å betale skatt i noe land, er det bare et ord som er dekkende: Snyltere. - De er blitt millionærer fordi de har fått vokse opp i et organisert samfunn med utdanning, helse og kommunikasjon. De kan bli operert gratis på norske sykehus og kjøre gratis på norske veier. Det burde være en selvfølge at de betalte skatt i Norge for å gi noe tilbake. Siv Jensen (Frp) stiller spørsmål om det handler om skattemotiverte disposisjoner eller vanlig plassering av formue.

AVSLAPPET: Siv Jensen, finanspolitisk talskvinne for Framskrittspartiet, synes det er helt greit aat millionærene melder flytting til Kloster-skipet for å slippe skatt.