- Må straffes som en voksen

Farhad Bigdely mener at 14-åringen som har tilstått drapet på datteren hans, må få streng straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TORREVIEJA/OSLO (Dagbladet.no): Den 14 år gamle gutten som har tilstått drapet på norske Shila i Torrevieja, vil trolig ikke få mer enn fire års fengsel, hvis han blir funnet skyldig. Ifølge spansk lov er det maksimumsstraffen for så unge lovbrytere.

- Det er veldig trist at dette dreier seg om en 14-åring. Siden jeg har barn selv, tenker jeg på hvordan foreldrene til dette barnet har det nå, sier Farhad Bigdely til Dagbladet.no.

- Men jeg reagerer kraftig på at maksimumsstraffen bare er på fire år. Jeg synes han må sone som en voksen person, slik vanlige mennesker må.

Farhad Bigdely har vært svært kritisk til politiets behandling av drapssaken, selv om drapsmannen nå tilsynelatende er tatt.

- Jeg er ikke fornøyd ennå. Det er fremdeles altfor mye jeg ikke har fått greie på, og det er for mange resultater som ikke er frigitt.

Han mener drapet på datteren må ha vært planlagt i forkant.

- Jeg tror dette er et planlagt drap, der flere personer har ventet på Shila og fulgt etter henne. De visste at Shila kom gående den veien.

Det er fremdeles uklart når begravelsen finner sted. Liket er ennå ikke frigitt fra likhuset. Faren sier at minnegudstjenesten som ble avholdt, varmet familien.

- Den var veldig fin, og den hjalp oss mye. Både kona og jeg synes det var svært godt å være sammen med de andre, sier han til Dagbladet.no.

14-åringen ble pågrepet i sitt hjem like etter midnatt i natt.

- Gjennom vår konsul i Torrevieja har vi fått opplyst at det er pågrepet en gjerningsmann, og at han har tilstått drapet, sier fungerende pressetalskvinne Cathrine Andersen i UD til Dagbladet.no.

Tilsto

Den pågrepne 14-åringen bor i samme boligområde som den drepte jenta, i Playa Flamenca. I morges ble gutten overført fra politiets varetekt i Torrevieja til påtalemyndigheten for mindreårige i Alicante.

Gutten var tildekket da han ble ført inn i en ventende politibil og kjørt den omlag 30 minutter lange turen til Alicante.

Den 14 år gamle gutten skal være spansk statsborger, men opprinnelig være fra Tyskland.

Gutten har tilstått drapet på sin skolevenninne.

Han har sittet i avhør i dag og det var da tilståelsen kom, opplyser den lokale avisa Diario Informacion til Dagbladet.no.

- De to kjente hverandre og gikk på samme skole, opplyser en spansk politikilde til Diario Informacion.

Spansk politi har siden drapet lagt lokk på etterforskningen som ledes av Guardia Civil. De ønsker ikke å kommentere noe i forbindelse med pågripelsen og den nye utviklingen i saken.

I følge avisa El Mundo skal 14-åringen ha navngitte andre personer i avhør som er innblandet i saken. Det er derfor ventet flere pågripelser.

Minnestund

Klokka 12 i dag samlet familien til Shila Bigdley seg til en minnestund for henne i en kirke hun sognet til. Flere hundre mennesker deltok.

Familien ønsket at liket av datteren skulle bringes til kirken, men drapsetterforskerne har ikke frigitt liket. Familien skal ha blitt informert om pågripelsen av 14-åringen etter dagens minnestund, melder VG Nett.

Demonstrerte

I går demonstrerte 2000 mennesker mot vold og til minne om Shila i Torrevieja. I første rekke gikk klassevennene til den norske 13-åringen.

Også i dag arrangerte lokalbefolkningen en punktmarkering mot den blinde volden. Omlag 300 mennesker markerte dette samtidig med minnestunden.

Funnet drept

Det var forrige fredag at Shila Bigdley forlot familiens hjem i Playa Flamenca i Orihuela-Costa, ikke langt fra Torrevieja.

13-åringen var på vei til skolen, og skulle som vanlig gå til busstoppet 800 meter unna.

I ettertid viste det seg at 13-åringen aldri kom fram til skolen.

Ungjenta ble meldt savnet samme ettermiddag, etter at hun ikke kom hjem fra skolen. Foreldre og venner tok til å lete etter 13-åringen. En familievenn fant henne død i et skogholt, skjult under en gammel sofa, like i nærheten av familiens hjem

Dagen etter ble 13-åringen obdusert. Ifølge obduksjonsrapporten døde hun trolig av slag mot hodet.

Shila ble født i Norge, med iransk far og malaysisk mor. Sammen med foreldrene og søsken flyttet hun fra Veitvedt i Oslo til Spania for åtte måneder siden.

DREPT:</B> Den 13 år gamle norske jenta ble drept på vei til skolen forrige fredag.
MINNESTUND:</B> Flere har de siste dagene oppsøkt funnstedet og minnet 13-åringen med blomster og dikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer