Fikk millioner fra Muslim World League:

Må svare etter Saudi-avsløringer

Høyre kaller Aamir J. Sheikh inn på teppet etter Dagbladets avsløringer om den profilerte politikerens kontakt med organisasjonen Muslim World League og Saudi-Arabias ambassade.

KALLES INN PÅ TEPPET: Genève, Dialogue for peace-møte med Aamir Javed Sheikh, Kjell Magne Bondevik og Mohammed bin Abdul Karim Al-Issa. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KALLES INN PÅ TEPPET: Genève, Dialogue for peace-møte med Aamir Javed Sheikh, Kjell Magne Bondevik og Mohammed bin Abdul Karim Al-Issa. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får nå bekreftet at Aamir J. Sheikh kalles inn på teppet i Høyre.

Han vil få spørsmål om det som har kommet fram i en rekke artikler i Dagbladet, om hans kontakt med Muslim World League og Saudi-Arabias ambassade i Oslo.

Sheikh er i dag leder av Stovner Høyre, og har vært en profilert politiker i en årrekke. Blant annet har han ledet 17. maikomiteen i Oslo. Sheikhs advokat John Christian Elden skriver i en e-post til Dagbladet:

- Høyres generalsekretær har bedt om et møte. Hensikten med møtet vil ifølge innkallelsen være å «få litt mer informasjon og å ha dialog omkring de temaene som er berørt i artiklene».

Han legger til:

- Sheikh vil med glede informere Høyre og diskutere Dagbladets artikler.

Som Dagbladet skrev tirsdag skal tidligere Krf-statsminister Kjell Magne Bondevik og Høyre-politiker Aamir Javed Sheikh ha mottatt i alt 12,8 millioner kroner fra Muslim World League i 2020 og 2021.

- Tydelige retningslinjer

Generalsekretær Tom Erlend Skaug i Høyre skriver i en e-post til Dagbladet:

- Vi uttaler oss prinsipielt ikke om enkeltsaker. På generell basis kan jeg imidlertid si at Høyre har tydelige etiske retningslinjer, som er godt forankret i organisasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer