BEKLAGET: Audun Lysbakken har beklaget at han ga penger til sine egne. Men Stortinget er ikke fornøyd, og varsler nye spørsmål om Lysbakkens bevilgninger til egne partifeller, i tillegg til en redegjørelse om alle tildelinger i 2011. Foto: Erling Hægeland, Dagbladet
BEKLAGET: Audun Lysbakken har beklaget at han ga penger til sine egne. Men Stortinget er ikke fornøyd, og varsler nye spørsmål om Lysbakkens bevilgninger til egne partifeller, i tillegg til en redegjørelse om alle tildelinger i 2011. Foto: Erling Hægeland, DagbladetVis mer

Må svare for all pengebruk

Stortingets kontrollkomite er ikke ferdige med Audun Lysbakkens bevilgninger til sine egne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag behandler Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité svarbrevet Lysbakken sendte torsdag. Saken blir ikke lagt død. Ifølge komitemedlem Per Kristian Foss (H) vil de be om svar på dette:

• Er behandlingen av denne saken «helt ordinær», slik statssekretær Henriette Killi Westhrin har uttalt?
• Har gjennomgangen Lysbakken lovet avdekket andre tilsvarende forhold?
• Vil denne saken føre til en ny vurdering av de organisasjonene som tidligere ble holdt utenfor søkeprosessen?

- BLD ikke SVs departement Dagbladets avsløring av barne- og likestillingsminister Audun Lysbakkens (SV) tildeling av 154 000 kroner til en undergruppe av sitt eget ungdomsparti, har svekket hans troverdighet så mye at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité nå vil be ham om å redegjøre for absolutt alle støtteordninger som departementet hans administrerer.

- Frp mener at vi bør be om en oversikt over alle tilskuddsordninger som Lysbakken administrerer. I tillegg vil vi be om en oversikt over alle tildelinger som ble gjort i 2011, sier komitéleder Anders Anundsen (Frp).

Lysbakken svarte komiteen på torsdag og måtte legge seg flat og beklage at prosessen rundt tildelingen hadde vært for dårlig. Ingen andre enn de to gruppene som fikk penger ble informert om at det var mulig å søke. Begge gruppene har forbindelser til SU.

- Min mistanke har hele tiden vært at dette er et politisk prosjekt, iscenesatt av SU og fulgt opp av Lysbakkens departement. Men Lysbakkens departement er ikke SVs departement. Det er en del av den norske forvaltningen, sier Anundsen.

- Det er viktig for tilliten til forvaltningen at det ikke fremstår som om de vil skjule sannheten. Tilliten til Lysbakken og departementet hans har fått en knekk, mener Anundsen.

Må redegjøre for alt  I går avslørte Dagbladet at organisasjonen Jenteforsvaret selv skriver i en epost at gruppen ble skilt ut fra Sosialistisk Ungdom (SU) for at de skulle kunne søke om offentlige penger.

I en annen epost diskuterer de også om de bør dekke over de sterke båndene til SV og SU ved å sende instruktører til et kurs som ikke er så kjente for sin politiske tilknytning.

Anundsen mener det er avgjørende å finne ut hva som sviktet i departementet da det bevilget penger til Jenteforsvaret med sterk tilknytning til SV og SU.

- Kameraderi Per-Kristian Foss (H) sier at e-postene avslører for tett kontakt mellom departementet og SU.

- Det styrker inntrykket av et avtalt kameraderi som jeg synes er svært uheldig. Et departement skal være et departement og ikke et partikontor, sier han.