Må svare for hjernekirurg-skandalen

Lederen i Stortingets helse- og omsorgskomité ber om svar fra Bjarne Håkon Hanssen.

MÅ SVARE: Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen blir bedt om å redegjøre for hjernekirurg-skandalen ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Foto: Foto Morten Holm / SCANPIX
MÅ SVARE: Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen blir bedt om å redegjøre for hjernekirurg-skandalen ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Foto: Foto Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Lederen i Stortingets helse- og omsorgskomité, Harald T. Nesvik (Frp), sendte i går et brev til Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen, der han ber om en redegjørelse for hjernekirurg-skandalen på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Der krever han at helseministeren tar tak i den betente saken.

«Undertegnede ber Statsråden umiddelbart gripe fatt i denne saken, både i forhold til Helsetilsynets oppfølging av St. Olavs Hospital og ikke minst sykehusets manglende oppfølging av pasienter som har blitt feilbehandlet av vedkommende lege».

«Jeg vil også be statsråden om å redegjøre for hvordan det har vært mulig å la denne saken versere i så mange år uten at det har vært grepet inn fra myndighetene sin side, og hvorfor denne legen ikke er suspendert innen hans sak er endelig avgjort?», skriver Nesvik i brevet til helseministeren.

Feilopererte i årevisDagbladet skrev fredag om den tidligere hjernekirurgen (51) som i flere år feilopererte pasienter ved St. Olavs Hospital.

Sykehuset var klar over at legen var til alvorlig skade for pasientene, men de klarte ikke å holde ham borte fra operasjonsbordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer