Støre hos privatlege

- Må svare for seg selv

Helseminister Ingvild Kjerkol er tydelig på at hun ikke tror på privatisering av helsevesenet. Sjefens bruk av privatlege mener hun han må svare for selv.

HAR IKKE TRUA: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier hun ikke har tro på «oppsplitting og privatisering av helsevesenet». I sommer oppsøkte hennes sjef, statsminister Jonas Gahr Støre, privat helsehjelp. Foto: Shad Madian/ Dagbladet.
HAR IKKE TRUA: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier hun ikke har tro på «oppsplitting og privatisering av helsevesenet». I sommer oppsøkte hennes sjef, statsminister Jonas Gahr Støre, privat helsehjelp. Foto: Shad Madian/ Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige uke avslørte Dagbladet at statsminister Jonas Gahr Støre oppsøkte privat helsehjelp etter at han pådro seg en strekk i foten under en oppvisningskamp i sommer.

Hans egen helseminister, Ingvild Kjerkol (Ap), har tidligere sagt til Dagbladet at regjeringen ikke skal støtte private helseaktører.

- Disse aktørene driver lovlig, men kan ikke forvente at regjeringen står og heier på dem. Vi ønsker at fagfolkene skal bruke sine evner i vår felles helsetjeneste, sa Kjerkol til Dagbladet i april.

- Tror ikke på privatisering

Tidligere denne uka forholdt Kjerkol seg taus da Dagbladet ba henne kommentere Støres legebesøk. Nå svarer Støres egen helseminister for første gang på spørsmål om statsministerens privatlegebruk.

- Jeg synes statsministeren selv må svare på sin egen helse, sier Kjerkol til Dagbladet.

Hun forklarer nærmere:

- Jeg er veldig forsiktig med å kommentere enkeltsaker for alle pasienter. Her spør du meg å kommentere statsministeren som pasient, sier Kjerkol.

Helseministeren er samtidig krystallklar på hva hun mener om private aktører i det norske helsevesenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.