Må svare innen 9 dager

UDI har gitt mulla Krekar frist til 26. september på å svare på varselet om bortvisning. I løpet av denne uka får han vite om han framstilles for rettslig høring i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens mulla Krekar sitter fengslet, har generalsekretæren i Irakiske arbeideres kommunistparti, Rebwar Ahmad, lagt fram en liste over forbrytelser som partiet mener mulla Krekar har begått. Listen på nettstedet Kurdish Media er sendt til påtalemyndigheten i Haarlem som skal utarbeide en tiltale mot mulla Krekar.

Myndighetene har frist til torsdag med å fremstille mulla Krekar for rettslig høring i Nederland.

Listen omfatter drap, drapsforsøk og en massakre i Awai Kheli Hame der 40 medlemmer av Kurdistans patriotiske union skal ha blitt drept. Han skal dessuten i følge kommunistpartiet ha sprengt i lufta skjønnhetssalonger, en bokhandel og forretninger til sydamer. Han skal også ha helt kjemikalier på kvinners hender og føtter fordi de ikke dekket seg til tilstrekkelig.

Krekar avviser

Mulla Krekar avviser alle disse påstandene på Ansar Al-Islams nettside. Han avviser også at han har hatt forbindelse med al-Qaida eller det irakiske regimet.

- Forberedelsene til et enkeltvedtak er unntatt offentlighet, og heller ikke det enkelte vedtaket blir offentliggjort, sier informasjonssjef i UDI, Geir Løndal til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer