Må svare på påstand om drapstilbud

FROGNER (Dagbladet): En 32-årig mann i det kriminelle miljøet i Oslos underverden hevder at han ble spurt av Lars Grønnerød høsten 1998 om han kunne likvidere tre personer. 32-åringen står på vitnelista denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Foruten 32-åringen står flere kriminelle personer fra miljøet rundt trippeldraptiltalte Grønnerød og Kristin Kirkemo Haukeland på vitnelista disse dagene. Det gjør også Kirkemo Haukelands far og gårdsgutten på Orderud gård.

Drap på anbud

Sentralt denne uka står opplysninger om at et eller flere drap nærmest var lagt ut på anbud i et bestemt kriminelt miljø i Oslos underverden.

En 32-årig mann har forklart at Grønnerød høsten 1998 spurte om han kunne drepe tre personer mot betaling.

Ifølge vitnet skal Grønnerød ha sagt at drapene måtte skje på «en grisete og rå måte», at de måtte se groteske ut. Grønnerød skal også ha spurt om vitnet kunne skaffe to maskinpistoler med lyddempere, noe det ifølge vitnet ikke ble noe av.

Vil ikke møte

32-åringen er oppført på aktoratets vitneliste, men har sagt at han ikke akter å vitne i retten. Dette er ikke nedtegnet som politiforklaring, men er tatt med skriftlig i en egenrapport fra politikvinnen som sist avhørte ham:

«Vitnet sa under avhøret at han ikke ville møte i retten, og det kom ikke de andre i det kriminelle miljøet til å gjøre heller. Dette nevnte han tidlig i avhøret», heter det i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer